Používatelia tejto hudobnej platformy zostali prekvapení, službu ale využili trochu inak.

Softvér Audials Music je výborná záležitosť pre milovníkov hudby a organizovania si vlastných knižníc. Ako však ale uvádza server TorrentFreak, používanie inej aplikácie na prehrávanie skladieb zo Spotify, nemusí viesť k očakávaným výsledkom. Vlastne celkom určite povedie k zablokovaniu služby.

Celá pointa je v tom, že používatelia si môžu vytvárať off-line knižnice priamo na počítači. Inak povedané, môžete si stiahnuť skladby priamo do počítača a nemusíte byť závislí na internete. Práve toto viedlo k zablokovaniu Spotify používateľom prémiového účtu. Teda tých, čo si za Spotify mesačne platia.

Kauza nie je o tom, že by sa softvér Audials primárne dopúšťal nelegálnej aktivity. Avšak má funkciu na sťahovanie audio súborov na disk, tak ako samotná aplikácia Spotify. Audials takisto ale dokáže rýchlejšie sťahovať hudbu z internetu. A tuto zasiahli rozpoznávacie algoritmy streamovacej služby.

Pre automatizovaný systém to vyzeralo, ako by si používateľ behom 5 minút vypočul 50 minút nahrávok. A to prirodzene signalizovalo nejaký problém alebo nekalú aktivitu. Používateľom boli ich účty následne zablokované. K problému sa vyjadrila aj technická podpora služby Audials, ktorá odporúča vypnúť funkciu vysokorýchlostného sťahovania.

V samotnej službe zmluvné podmienky uvádzajú: „Spoločnosť Spotify rešpektuje práva duševného vlastníctva a očakáva, že budete robiť to isté. Zaviedli sme niekoľko základných pravidiel, ktoré musíte pri používaní služby dodržiavať, aby sme zabezpečili, že služba Spotify zostane príjemná pre všetkých. Tieto pravidlá musíte dodržiavať a mali by ste k tomu nabádať aj ostatných používateľov.“

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Ďalšia konkurencia pre Clubhouse: Spotify predstavil Greenroom

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.