Obľúbená hudobná služba oznámila akvizíciu spoločnosti Findaway.

Spotify expanduje na trh s audioknihami. Aj takto možno definovať oficiálne oznámenie spoločnosti o plánovanej akvizícii firmy Findaway. Tá sa špecializuje na služby a distribúciu audiokníh. Suma, za ktorú Spotify plánuje kúpiť Findaway, nebola oznámená. Informáciu priniesol portál The Verge.

Dá sa očakávať, že Spotify po úspešnom ukončení akvizície priamo vstúpi na trh s audioknihami a tento formát začne ponúkať vo svojej aplikácii. Okrem audiokníh, ktoré distribuuje Findaway, by mohol Spotify vytvárať aj svoj vlastný exkluzívny obsah, prípade zarábať na službách, ktoré prepájajú tvorcov audiokníh s jednotlivými spoločnosťami. Takisto je veľmi pravdepodobné, že sa zo Spotify stane aj komerčný predajca a distribútor audiokníh.

Podľa informácií portálu The Verge by sa mohli audioknihy objaviť v ponuke aplikácie Spotify už začiatkom roka 2022. Otázkou ostáva, či budú audioknihy dostupné pre všetkých súčasných predplatiteľov alebo či Spotify spustí nové predplatné, ktoré umožní prístup iba k audioknihám.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit