Spotify tak prichádza s podobou službou, ako používa aj Snapchat.

Spotify Codes by mali výrazne zjednodušiť a zmeniť princípy, ako sme doteraz zdieľali hudbu.

Ak budeme chcieť zdieľať vybranú skladbu, playlist alebo napríklad album na Spotify, stačí teraz kliknúť na tri bodky a v zobrazení obrázkového náhľadu nami vybraného prvku zdieľania získame obrázok na zdieľanie. Tento môžeme odoslať cez email, MMS alebo sociálne média.

Nezáleží na tom, akú formu použijeme, keďže ide o klasické odoslanie obrázku. Na rozdiel od QR kódu sa tu zobrazuje vizuál spektrálneho analyzéru.

Na to, aby ste si mohli takúto hudbu potom prehrať alebo váš známi, ktorému ste ju zazdieľali, použije ikonu fotoaparátu. Tá je v pravom hornom rohu a po naskenovaní vygenerovaného kódu sa dostane na zdieľaný obsah.

Zaujímavejšie využitie bude na propagačných materiáloch umelcov či už v meste alebo priamo na nejakých koncertoch či festivaloch. Nutné dodať, že ani doterajší systém nám nepripadal zložitý. Skôr vnímame Spotify Codes ako pekný nápad a obmenu, hoci badať isté zjednodušenie. Ako prvá sa funkcia objaví najmä na smartfónoch. Naša posledná aktualizácia Spotify ju ešte neobsahuje.

Zdroj: TheNextWeb

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.