Spoločnosť Spotify chce skutočne predstaviť vlastný hardvér.

Nasvedčuje tomu registrácia zariadenia vo FCC, aby spoločnosť získala povolenie pre použitie v USA. Staršie správy naznačujú, že Spotify má záujem vyrobiť zariadenie pre vyžívanie v starších vozidlách. To by malo umožniť bezproblémové a hlavne ľahké využívanie hudobnej služby Spotify.

Spoločnosť Spotify zatiaľ celú situáciu odmieta komentovať.

Včerajšou registráciou vo FCC bol spoločnosti Spotify pridelený špeciálny kód 2AP3D. Spoločnosť tak skutočne môže mať zariadenie, ktoré využíva bezdrôtové siete a musí najprv prejsť schvaľovacím procesom ešte predtým, ako sa zariadenie začne predávať.

Od roku 2017 Spotify zamestnáva tím, ktorý pracuje na vývoji zariadenia, ktoré by malo spadať do kategórie definovanej zariadeniami, akými sú napríklad Pebble Watch, Amazon Echo a Snap Spectacles (hodinky, reproduktor a okuliare s kamerou).

Začiatkom tohto roka sa objavila pracovná ponuka, kedy chcela spoločnosť Spotify obsadiť ďalšiu vývojársku pozíciu. V pracovnej ponuke sa objavil text: „Spotify je na ceste k vytvoreniu svojich prvých fyzických produktov a založeniu organizácie zameranej na výrobu, dodávateľský reťazec, predaj a marketing.“

Približne v rovnakom čase dostali niektorí používatelia Spotify ponuku na zariadenie, ktoré im umožní ľahký prístup k hudbe priamo v aute. V tejto ponuka sa zobrazoval minimalistický prehrávač s okrúhlym dizajnom a malým počtom ovládacích prvkov. Na obrázku je naznačená aj možnosť hlasovej interakcie.

Toto zariadenie by mohlo priniesť prehrávanie hudby pre staršie vozidlá, ktoré nemajú integrované prehrávanie Spotify priamo v audio systéme. Predpokladá sa, že reklamná kampaň na kruhový prehrávač do auta bola testovacou vzorkou na zistenie reakcií používateľov k dizajnu a očakávaným funkciám zariadenia.

Po včerajšej registrácii vo FCC sa tak čoskoro dozvieme, aké zariadenie od Spotify sa dostalo do schvaľovacieho procesu.

Zdroj: Variety

Prečítajte si aj:

Apple Watch konečne dostanú Spotify. Dočkať by sa ho mali už v júni

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.