Kruhové zariadenie sa aktuálne nachádza vo fáze testovania.

Počas roka 2018, spoločnosť Spotify vyvíjala hudobný prehrávač, ktorý je určený špeciálne pre využívanie v automobiloch. Tento koncept sa opäť prebúdza k životu a už v priebehu tohto roka sa môžeme konečne dočkať spustenia predaja. Prehrávač od Spotify sa bude dať používať v automobiloch, bez nutnosti pripojenia smartfónu.

Podľa zdroja, prehrávač bude ponúkať hlasové ovládanie, pričom treba počítať s cenovkou na hranici okolo 100 dolárov. Synchronizácia s autorádiom prebieha prostredníctvom Bluetooth a zrejme bude ponúkať rýchly prístup k obľúbeným zoznamom skladieb aj v tom prípade, že zariadenie nemá dotykovú obrazovku.

Zatiaľ nie je jasné, či prehrávač bude mať možnosť mobilného pripojenia, alebo či bude pred opustením domácnosti potrebné stiahnuť požadovaný hudobný obsah do zariadenia, ktorý si v offline režime prehráte neskôr na cestách.

Skôr predpokladáme, že zariadenie bude schopné samostatného fungovania, nakoľko už aj cez samotný smartfón, je pomerne ľahké prepojiť Spotify s audio systémom automobilu.

Podľa špeciálnej ponuky, ktorá sa sprístupnila niektorým používateľom, zariadenie od Spotify bude mať predsalen mobilné dátové pripojenie na prehrávanie online obsahu na cestách. Táto funkcia bude pravdepodobne spoplatnená ďalším extra poplatkom, prípadne môže navýšiť už existujúce predplatné o túto extra službu.

Zatiaľ nepoznáme presný dátum predstavenia hudobného zariadenia pre automobily od Spotify, pričom predpokladáme, že sa to môže udiať už v priebehu niekoľkých týždňov. Čoskoro sa bude konať aj kongres MWC v Barcelone, ktorý by bol priam ideálnym miestom na predstavenie tohto malého hudobného spoločníka.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Spotify dokončilo vlastné zariadenie. Potvrdzuje to registrácia z FCC

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.