Funkciu oceňujeme, aj napriek tomu, že mnohí môžete mať vlastný ekvalizér.

Prehrávač Spotify teraz obsahuje vstavaný ekvalizér, ktorý nájdete v nastaveniach. Rovnako, ako v prípade mobilnej verzii. Tu je ekvalizér už dlhšiu dobu, no nemusí byť dostupný na každom smartfóne. Dá sa však vo všeobecnosti povedať, že väčšina používateľov ho v aplikácii na svojom smartfóne má.

Novinka poslúži predovšetkým používateľom prenosných počítačov, ktorí nemajú v rámci zvukových rozšírení systémový ekvalizér. Notebooky rôznych sérií a výrobcov sa líšia a tak ani tu neplatí to, že by všetky notebooky od výrobcu mali ekvalizér. Lepšie na tom budú používatelia stolných počítačov, ktorí majú tento doplnok častejšie ako súčasť balíka aplikácií a ovládačov zvukovej karty.

Ekvalizér má preddefinované štýly, potiahnutím myši si ich môžete upraviť podľa seba. Na bežnom notebooku nepoznáte veľký rozdiel, hoci zmena zvuku je rozpoznateľná. Najlepšie výsledky dosiahnete zapojením slúchadiel a to drôtových alebo bezdrôtových. Rovnako to platí aj pre externé reproduktory pripojené k prenosnému počítaču. V takýchto prípadoch sa novinka v Spotify uplatní najviac.

spotify ekvalizer

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.