Napovedajú to viaceré indície.

Nová verzia služby od Spotify bola prvýkrát predstavená začiatkom tohto roka. Bezstratová verzia služby by tak mala z veľkej časti dorovnať službu Tidal. Podľa Spotify je vysokokvalitné streamovanie hudby stále jednou z najžiadanejších funkcií, ktorú si používatelia platformy žiadajú. 

Nedávno bolo spozorovaných niekoľko náznakov toho, že Spotify HiFi je blízko k uvedeniu na trh. Medzi indíciami nechýbali ani snímky obrazovky aplikácie s logom Spotify HiFi, ako aj video, v ktorom sa rovnako nachádzalo logo Spotify HiFi. Portál TechRadar pritom uvádza, že aj keď sa logo Spotify HiFi v aplikácii zobrazilo, hudba nebola prehrávaná v bezstratovej kvalite.

Údajné spustenie Spotify HiFi by malo prebehnúť ešte tento rok s obmedzenou dostupnosťou pre vybrané trhy. Predtým, keď Spotify zavádzal nové funkcie, zvyčajne začínal v USA a Európe, ale teraz, keď je služba k dispozícii vo viac ako 80 krajinách, je ťažké odhadnúť, v ktorej krajine bude služba dostupná ako prvá.

Zatiaľ nie je dokonca ani známa cena tejto služby. Na základe indícii je však možné predpokladať, že bude vyššia ako štandardné predplatné Spotify Premium. Podľa portálu TechRadar nie je vylúčené, že mesačné predplatné sa bude pohybovať v rozmedzí 15 – 20 dolárov.

Ďalšou zatiaľ nezodpovedaná otázkou je, ktoré skladby z 30 miliónového katalógu bude možné prehrávať v bezstratovej kvalite. Taktiež nie je známa kvalita, v ktorej sa budú skladby prehrávať.

Aj napriek tomu, že oficiálne spustenie novej verzie Spotify HiFi nie je známe, veríme, že na ňu nebudeme dlho čakať a skutočne príde ešte v roku 2021.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.