Používatelia obchádzali obmedzenia pomocou upraveného softvéru.

Spotify má 159 miliónov aktívnych používateľov, ale iba 71 miliónov z nich má predplatenú službu Premium. Je logické, že spoločnosť by chcela maximalizovať počet platiacich zákazníkov, najmä vzhľadom na nedávne kroky spoločnosti s ktorými vyšla na verejnosť. Teraz sa zdá, že Spotify odstavuje bezplatné účty používateľov, ktorí využívajú nepovolené aplikácie na odstránenie obmedzení pri nepredplatených účtoch.

Spotify doteraz nevynaložil veľké úsilie na kontrolu tých, ktorí neoprávnene využívajú službu Premium. Títo používatelia sa zaregistrujú na bezplatné používanie služby Spotify a potom si stiahnu upravený inštalačný softvér Spotify, ktorý im umožňuje prístup k prémiovej službe bez toho, aby museli za ňu platiť.

Ale v posledných niekoľkých dňoch Spotify rozposlal e-maily na nepredplatené účty, ktoré využívajú upravený softvér. TorrentFreak získal kópiu tohto e-mailu, ktorú si môžete pozrieť nižšie.

V e-maile Spotify upozorňuje, že pokiaľ zistí opakované používanie neoprávnených aplikácií v rozpore s podmienkami používania, vyhradzuje si všetky práva, vrátane pozastavenia alebo zrušenia účtu. Z tohto dôvodu je zrejmé, že streamingová služba prestane fungovať, pokiaľ ide o tieto pirátske účty. TorrentFreak hlási, že kontaktoval používateľov Spotify s bezplatnými účtami, ktoré využili hack. Niektorí používatelia takéto varovné e-maily nedostali, zatiaľ čo iní zistili, že ich modifikované aplikácie už nefungujú.

Spotify si môžete stiahnuť na odkazoch nižšie:

Google Play
App Store

zdroj: engadget

Prečítajte si aj:

Spotify ruší podporu pri niektorých reproduktoroch a prijímačoch

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.