Predplatné Deluxe je zatiaľ v ranom štádiu prípravy.

Informácie o vylepšenom predplatnom v rámci platformy Spotify na nás prichádzali zo všetkých strán už dlhšiu dobu. Pôvodný názov, pod ktorým sa toto predplatné označovalo, bolo Spotify Supremium, ktoré malo odkazovať na lepšie funkcie v porovnaní s predplatným Premium. Prvý raz sme o takomto predplatnom počuli minulý rok, no informácie sa obnovili aj počas tohto roka len pred pár mesiacmi. Predplatné tu však stále nie je a ani tak skoro nebude.

Nový a ešte lepší typ predplatného sa bude nazývať Deluxe. Informoval o tom v rozhovore CEO Spotify, Daniel Ek, pričom potvrdil, že na takomto predplatnom skutočne pracujú. S najväčšou pravdepodobnosťou ponúkne vyššiu kvalitu prehrávaného zvuku, no očakávať môžeme aj ďalšie vylepšenia a funkcie. Ek však vo vyjadrení spomenul aj fakt, že príprava predplatného Deluxe je v ranom štádiu.

spotify logoZdroj: raphaelsilva / Pixabay

Známa je už aj orientačná suma, ktorú za predplatné Spotify Deluxe predplatitelia zaplatia každý mesiac. Tá je uvádzaná pre USA, kde štandardné predplatné Premium stojí 11,99 amerického dolára na mesiac. Na Slovensku toto predplatné stojí 6,49 eura, je teda výrazne lacnejšie. Keď sa však predplatné Deluxe dostane na trh, bude stáť približne 17 až 18 amerických dolárov.

Je pravdepodobné, že Spotify toto predplatné spustí najskôr len vo vybraných regiónoch. Skúšobným regiónom by teda mohli byť práve USA, kde s typmi predplatného platforma rada experimentuje. Časový rámec spustenia nového predplatného zatiaľ nie je známy, no na Slovensku ho tak skoro očakávať nemusíme. Ak si teda želáte používať streamovaciu platformu s vyššou kvalitou zvuku, nemáte inú možnosť než sa pozrieť po konkurenčných platformách, ktoré túto funkciu ponúkajú. Aspoň teda zatiaľ.

Zdroj: gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.