Uľahčí tvorbu playlistu podľa želania viacerých ľudí.

Server BetaNews priniesol informáciu o rozšírení funkcionality hudobnej služby Spotify. Tá sa týka funkcie Collaborative Playlist, ktorá po novom pridá možnosť prispievať do spoločného zoznamu skladieb. Princíp je zhruba podobný ako napríklad v službe Fotky Google, kde podľa popisu vidíte, kto fotografie pridal.

Tu sa budú dať pridať používatelia prostredníctvom jedného tlačidla. Zároveň bude vidno, kto a akú skladbu pridal. Bude sa tak dať napríklad odfiltrovať nevhodná skladba alebo odporúčanie na podcast. To v prípade, že sa bude vymykať pôvodnému zámeru zoznamu skladieb.

spotify collaboration playlist

Nový spôsob pridávania hudby do tzv. kolaboratívnych zoznamov skladieb

Spotify týmto krokom reaguje na aktuálnu situáciu vo svete a cieľom nie je priniesť iba rozšírenú funkcionalitu ale aj zblížiť ľudí, ktorí napríklad nemôžu byť fyzicky s ostatnými. Táto hudobná služba vyžaduje on-line prístup na internet aspoň raz za 30 dní.

Dôvodov môže byť viacero. Jedným je, že v režime off-line nebudete môcť prehrávať iný než stiahnutý obsah. To je logické. Avšak limit na 30 dní je pravdepodobne odpoveďou na posielanie informácií toho, čo sťahujete a verifikácia účtu. Sú tu limity na počet zariadení, do ktorých si sťahujete obsah.

Takto si Spotify preverí dodržiavanie pravidiel. Bežne sa totiž stáva, že pri registrácii väčšieho počtu zariadení do vášho účtu a zároveň ukladaniu skladieb priamo do zariadenia, automaticky odstraňuje off-line skladby. Následne ich musíte stiahnuť znova, ak opäť neprekročíte povolený počet zariadení.

Limit je stanovený na 5 zariadení a maximum 10 000 skladieb resp. podcastov. Okrem iného je to aj ochrana pred spôsobom ako si registrovať zariadenia, potom ich odpojiť od internetu a používať ako povedzme MP3 prehrávač.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Oplatí sa predplatiť si Spotify Duo? V čom je háčik?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.