Bude podobné ako na ostatných platformách.

Spotify sa dlhodobo snaží na svojej platforme rozširovať ponuku podcastov, k čomu majú prispieť aj nové a vylepšované funkcie. V Spotify sa aktuálne nachádza viac ako 3,2 milióna relácií. Najnovším prírastkom medzi funkciami je hodnotenie kvality podcastov. 

Spotify informuje, že možnosť hodnotenia 1 až 5 hviezdičkami bude pre používateľov sprístupnená v najbližších dňoch. Funkcia bude k dispozícii na všetkých trhoch, kde sú podcasty dostupné.

Hodnotenie podcastov pomôže používateľom nájsť nové relácie, ktoré sa na základe hodnotení ostatných používateľov dostanú v rebríčkoch na popredné miesta. Doteraz totiž nebolo možné zistiť, čo si o jednotlivých podcastoch myslia ostatní používatelia Spotify.

Spotify Zdroj: Spotify
Spotify

Rovnaký systém hodnotenia používajú aj iné platformy ako napríklad Apple Podcasts, takže v prípade Spotify ide o aplikovanie osvedčenej metódy hodnotenia.

Okrem priemerných hodnotení bude pri každej relácii zobrazený aj ich počet. Aplikovanie novej funkcie bude prínosné aj pre samotných tvorcov, pretože získajú kvalitnejšiu spätnú väzbu od poslucháčov ich podcastov.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.