Na túto funkciu sme čakali naozaj dlho.

Spotify oficiálne oznámil, že spustil staronovú funkciu – zobrazovanie textov pesničiek počas ich počúvania. Nová funkcia je k dispozícii pre všetkých používateľov hudobnej služby (pre platiacich aj neplatiacich) a to na celom svete. Texty si môžete zobraziť počas počúvania hudby na ľubovoľnom zariadení. Na počítači, smartfóne aj televíznej obrazovke.

Texty pesničiek pre Spotify dodáva služba Musixmatch, ktorá má v databáze viac ako 8 miliónov pesničiek. Na to, aby ste si zobrazili text, stačí spustiť prehrávanie hudby. V prípade mobilnej aplikácie si všimnete novú položku TEXT v spodnej časti obrazovky.

Text pesničky je možné zobraziť na celú obrazovku. Prípadne môžete rozdeliť obrazovku na dve polovice – v hornej časti je prehrávač, v spodnej časti je text. Je zrejmé, že táto funkcia je veľmi obľúbená medzi používateľmi, ktorí pri počúvaní hudby radi spievajú. Teraz si nemusia manuálne hľadať texty.

Pripomeňme, že Spotify už v minulosti zobrazoval titulky pesničiek. V roku 2016 však o túto funkciu prišiel kvôli problémom v spolupráci s Musixmatch. Teraz firmy opäť spolupracujú.

Spotify texty pesničiekZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Spotify texty pesničiek

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit