Ku tvorcom obsahu bude štedrejší.

Apple tento týždeň predstavil nové predplatné pre Podcasty, ktoré umožňuje tvorcom obsahu účtovať mesačný poplatok za prístup k vybranému alebo všetkému ich obsahu. Spotify samozrejme nechce zaostávať. Iba pár dní po oznámení spoločnosti Apple portál AndroidPolice uvádza, že Spotify chce zaviesť vlastné predplatné pre podcasty. Toto rozhodnutie nebude mať pritom žiadny dopad na tvorcov.

Zdroj tvrdí, že Spotify plánuje budúci týždeň ohlásiť svoje vlastné predplatné. Na rozdiel od spoločnosti Apple, sa Spotify údajne vzdáva akýchkoľvek platieb od tvorcov, ktorí chcú ponúkať predplatné prostredníctvom streamovacej platformy. Je však otázne, či to tak zostane aj z dlhodobého hľadiska.

Vzhľadom na to, že Spotify sa už môže pochváliť oveľa väčšou Premium poslucháčskou základňou, nebolo by príliš prekvapujúce, keby bol Spotify pre tvorcov atraktívnejší.

Takmer všetky podcasty bolo možné v minulosti počúvať zadarmo. Teraz sa to mení. Nechajme sa teda prekvapiť, aký to bude mať dopad na ceny predplatného.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Ako správne nabíjať telefón či notebook

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.