Návštevníci podcastov budú môcť po novom interagovať aj s ich tvorcami.

Formát podcastov je v rámci streamovacej platformy Spotify čoraz častejší. Návštevníci tejto platformy tak už nehľadajú len hudbu, no sústreďujú sa aj na relácie, v rámci ktorých sa niečo dozvedia alebo sa zabavia. Až doteraz však mala platforma Spotify jednu veľkú nevýhodu, nedokázala pracovať s komentármi. Neumožňovala teda tvorcom komunikovať s návštevníkmi ich podcastových epizód, čo bola obrovská škoda.

Známa streamovacia služba však teraz oznamuje, že funkciu komentárov postupne spúšťa vo viacerých profiloch. Komunikácia v rámci tejto služby teda bude jednoduchšia a príjemnejšia. Tvorcovia podcastov sa navyše môžu tešiť na ďalšiu skvelú novinku, aplikáciu pre správu ich tvorby.

Spotify myslí viac aj na tvorcov podcastov

Nové funkcie, ktoré Spotify prináša svojim návštevníkom aj tvorcom, sa sústreďujú najmä na vylepšenie zážitku z využívania platformy práve tvorcom podcastov. Tí budú mať po novom možnosť sledovať aj spätnú väzbu fanúšikov, ktorí ich epizódy podcastov počúvajú. Rovnako však s nimi budú môcť komunikovať viac otvorene, keďže ich budú môcť vyzvať na uverejnenie komentára, čím sa im otvorí nová brána pri vytváraní ich obsahu.

SpotifyZdroj: Nyoman Suartawan / Pixabay
Spotify

Funkcia komentárov však nebude jediná, ktorá pomôže tvorcom podcastov vo vytváraní vlastného obsahu. Spotify totiž spúšťa aj novú aplikáciu na správu podcastov, ktorá tvorcom zjednoduší ich úpravu a prácu s nimi.

Sekcia komentárov bude už čoskoro dostupná pre všetkých návštevníkov streamovacej platformy. V súčasnosti sa postupne vypúšťa ako do profilov tvorcov, tak aj do profilov návštevníkov. Aktuálne však zatiaľ nie je dostupná pre všetkých, preto sa očakáva, že v najbližších týždňoch sa rozšíri. Zároveň je nutné poznamenať, že sekcia komentárov nebude obmedzená v závislosti od regiónu, bude teda dostupná po celom svete.

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.