Spotify po novom prinesie prepisy podcastov.

Služba Spotify patrí medzi najvyužívanejšie audio platformy pre streamovanie hudby či podcastov. Aj na Slovensku si získala množstvo fanúšikov, pričom k jej popularite jej bezpochyby dopomohli aj rôzne funkcie a možnosti, ktorými disponuje. V rámci Medzinárodného dňa podcastov tak priniesla nové funkcie, ktoré sa budú pochopiteľne týkať najmä podcastov.

Platforma určená pre streamovanie hudby a podcastov na svojej stránke zverejnila informácie o nových funkciách, ktoré sa objavia v účtoch všetkých používateľov. Jedna z týchto funkcií však bude vystupovať z radu, keďže ju mnohí s istotou ocenia.

Spotify prináša možnosť prepisov podcastov

Počúvanie podcastov je v poslednej dobe skutočne populárnou činnosťou a mnohých tento formát multimédií zaujal. Avšak nie všetky podcasty, aj keď by pre nás mohli byť zaujímavé, si môžeme naplno užiť. Dôvodom je niekedy napríklad jazyková bariéra alebo problémy s hlasitosťou a podobne. A práve preto Spotify prináša novú funkciu, ktorá nám umožní sledovať aj text daného podcastu.

spotifyZdroj: Nyoman Suartawan / Pixabay

Aj vy teda budete môcť profitovať z automaticky generovaného textu, ktorý bude prepisom epizódy podcastu. Tento text, keďže bude generovaný automaticky, bude k dispozícii ku všetkým podcastom a tvorcovia ho nebudú musieť manuálne vytvárať. Ak teda počúvate podcasty a lepšie sa vám s nimi pracuje keď si ich aj vizualizujete, tak bude nová funkcia vhodná práve pre vás.

Funkcia bude k dispozícii pre všetkých

Pri službe Spotify ste si už určite zvykli na to, že niektoré funkcie sú k dispozícii len pre prémiových predplatiteľov. V základnej verzii služby sa tak nedostanete napríklad k možnosti sťahovania piesní na offline prehrávanie či možnosti výberu piesne vo všetkých albumoch a playlistoch. Prepis podcastov vás však poteší, nakoľko prichádza do účtov všetkých používateľov služby.

Nezáleží teda na tom, či si predplácate službu Spotify Premium alebo využívate základnú Free verziu. K novinke sa dostanete v oboch prípadoch.

Zdroj: Spotify (Newsroom)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.