Jednoduchá grafika zobrazí vašich najobľúbenejších interpretov.

S podobnou funkciou prichádza každoročne aj samotný Spotify. Wrapped vždy koncom roka poskytuje podrobný prehľad interpretov a hudby, ktorú používatelia služby Spotify počas roka najviac počúvali. Aktuálne je však k dispozícii aj nová „externá funkcia“ s názvom „Spotify Pie Chart”, ktorá v grafickom koláči zobrazí najpočúvanejších interpretov a zaradí ich do jednotlivých kategórií podľa žánrov.

Portál Loudwire informuje, že tento nový nástroj vytvoril študent Kalifornskej univerzity v Los Angeles (UCLA) Darren Huang, ktorý na základe získaných údajov zo Spotify vytvára koláčový graf. Farby v grafe predstavujú rôzne žánre, o ktorých sa používateľ viac dozvie v spodnej časti obrazovky.

Podotýkame, že delenie do jednotlivých žánrov je mimoriadne prísne (až príliš), čiže jeden interpret sa v grafe môže nachádzať aj viackrát, pretože graf zobrazuje aj rôzne žánrové podskupiny (napr. rock, folk-rock, blues-rock, grass-rock a apod.). Pod grafikou sú znázornení zhora nadol najpočúvanejší interpreti. Pokiaľ nabehnete na koláč myšou, tak sa vám zobrazí žáner a interpret. Služba funguje na počítači aj smartfóne.

Pridanou hodnotou „Spotify Pie Chart”, oproti funkcii Spotify Wrapped, je možnosť aktualizácie rebríčka na mesačnej báze, čiže svoj koláčový graf najpočúvanejších žánrov a interpretov si môžete “upiecť každý mesiac”.

Po kliknutí na tento odkaz budete presmerovaní na prihlasovaciu stránku služby „Spotify Pie Chart”, kde po zadaní prihlasovacích údajov zo služby Spotify a udelení potrebných povolení získate váš vlastný „Spotify Pie Chart”. 

Zdroj: Loudwire

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.