Videokanál sa zobrazuje na novej karte Discover.

Služba TikTok svojimi krátkymi vertikálnymi videami s hudbou na pozadí spôsobila priam ošiaľ. Je preto prirodzené, že iné spoločnosti chcú tento trend nasledovať a využiť vo svoj prospech. Najnovšie aj Spotify testuje funkciu, ktorá zobrazuje kanál s vertikálnymi videami. Funkciu s označením Discover sa objavila ako nová karta v beta zostave aplikácie pre iOS. 

Zdá sa, že novinka úzko súvisí s funkciou Canvas, ktorá počas počúvania skladieb namiesto statických obrázkov albumov prehráva krátke videoklipy. Tie v Discover sú však zobrazené vertikálne. Inšpirácia z TikToku prichádza aj pri označovaní videí, ktoré sa používateľom páčia. Poslucháči sa môžu medzi klipmi vertikálne pohybovať a môžu ich označiť srdiečkom.

TikTokZdroj: The Conversation
TikTok je inšpiráciou pre veľa spoločností

Spotify sa k novej funkcii vyjadril iba veľmi stručne a uviedol, že ide iba o test, aby sa zistilo, či má tento koncept zmysel. To v konečnom dôsledku môže aj znamenať, že tento nový spôsob zobrazovania videí sa nemusí dostať do hlavnej verzie aplikácie a nakoniec bude zrušený.

Aj v tomto prípade ide o ďalší z prebratých nápadov konkurencie, ktorý sa Spotify snaží integrovať do svojej aplikácie. Uvidíme, či sa nakoniec ujme.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.