Nepretržité sledovanie obsahu sociálnych sietí mladým používateľom neprospieva. 

Platforma preto zavádza nové funkcie, ktorých cieľom je obmedziť sťahovanie videí a čas strávený pred displejom smartfónu.

Aplikácia predvolene nesprístupní videá na stiahnutie, ktoré boli vytvorené používateľmi vo veku 13 až 15 rokov. Avšak tvorcom videí vo veku 16 až 17 rokov pred publikovaním videa už zobrazí vyskakovacie okno, ktoré im umožní vybrať si možnosť, pre koho bude video viditeľné: sledovatelia, len priatelia alebo len oni sami. Navyše tvorcovia z tejto vekovej skupiny budú mať možnosť sprístupniť videá na stiahnutie.

V januári spoločnosť zaviedla obmedzenia týkajúce viditeľnosti obsahu z účtov tínedžerov, pričom tieto účty boli predvolene viditeľné len pre priateľov alebo súkromné.

TikTok zavádza aj obmedzenia na push notifikácie v noci, aby sa znížil čas strávený pred displejom smartfónu. Pre používateľov vo veku 13-15 rokov sa oznámenia zastavia o 21:00 a pre používateľov vo veku 16-17 rokov sa zastavia o 22:00. Oznámenia sa obnovia na druhý deň ráno o 8:00.

Spoločnosť tiež uviedla, že noví používatelia vo veku 16-17 rokov budú mať predvolene vypnuté priame správy. Po zaregistrovaní budú musieť výslovne povoliť, aby bolo možné túto formu komunikácie používať.

Svoje mobilné zariadenia dokážete efektívne ochrániť vďaka ESET Mobile Security.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.