Nová informácia o prijatí a prečítaní správy sa zjednocuje s inými aplikáciami.

Ide o značenie správ, ktoré používajú aj iné aplikácie pre informáciou o doručení správ. Rovnaký systém používa aj Signal, teraz v beta verzii Správy od Googlu pribudne aj tu. Označenie ale funguje len pri správach RCS, pri SMS sa toto značenie nemení. Dostanete klasicky informáciu o tom, či bola správa prijatá, nie zároveň potvrdenie o prečítaní.

spravy googleZdroj: TOUCHIT
spravy google

Je pravdepodobné, že tento štandard komunikácie už používate a proces je automatický. Ako si RCS správy nastaviť a používať ich namiesto SMS, nájdete v našom článku. Po novom aplikácia na SMS bude zobrazovať identifikáciu nasledovne.

Konverzácia s jednou osobou

  • 1 zaškrtnutie – odoslaná
  • 2 zaškrtnutia – doručená
  • 2 zaškrtnutia s plnou farbou – prečítaná

Skupinový chat

  • 1 zaškrtnutie – odoslaná
  • 2 zaškrtnutia – doručená
  • Informácia o prečítaní konkrétnou osobou alebo Doručené všetkým

Nová informácia pomôže pri tomto spôsobe četovania z pohľadu odosielania správ sa nič nemení a v prípade, že druhá strana nemá aktívne RCS správy bude správa doručená ako štandardná SMS.

Využitie tejto funkcie je podmienené zapojením sa do beta testovacieho programu. Môžete sa pripojiť na tejto stránke. Následne si vyhľadajte aplikáciu Správy od Googlu v obchode Google Play a bude vám poskytnutá beta verzia, na rozdiel od bežnej verzie pre všetkých používateľov. Vylepšené funkcie sa dajú používať okamžite a nové značenie uvidíte aj v prípade, že druhá strana ešte nepoužíva najnovšiu beta verziu.

spravy googleZdroj: TOUCHIT

Zdroj: Google, vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.