Konečne sú praktické.

Google v týchto dňoch zintenzívnil práce nielen na systéme Android 14, ale pridáva aj množstvo noviniek do svojich vlastných aplikácií. Jedna z aktualizovaných oblastí zahŕňa aj widgety, ktoré sú krajšie a zároveň aj praktickejšie. Používatelia systému Android ich môžu používať na sledovanie cien akcií, dostávať odporúčania, získať prehľad filmov v Google TV, alebo v novom dizajne si prečítať napríklad aj čerstvé správy

Správy Google vo verzii 5.82 získavajú dva nové widgety, ktoré dopĺňajú pôvodný widget. Novinku sme si overili a môžeme potvrdiť, že nové widgety vyzerajú skutočne veľmi dobre. Aktuálne sa však k verzii aplikácie 5.82 dostanete iba nainštalovaním APK súboru z alternatívneho obchodu s aplikáciami, napríklad APK Mirror. V obchode Play je stále dostupná oficiálna verzia 5.81.

Správy Google dostávajú dva nové widgetyZdroj: TOUCHIT
Dva nové widgety ponúkajú identické možnosti nastavenia

Prvý z nových widgetov je widget s rýchlym náhľadom a veľkosťou 2×2, ktorý poskytne obmedzené informácie o jednej aktualite. Druhý widget má rozmery 4×3 a zobrazuje zoznam správ. Zobrazuje dva tituly a malé obrázky pre každú správu. Pri možnostiach widgetov prispôsobiť ich veľkosť pokojne stačil iba jeden widget, pretože vo výsledku ich dokážete nastaviť na rovnaké rozmery. Limitujúca môže byť iba preddefinovaná šírka widgetov, pretože ich nie je možné na domovskej obrazovke umiestniť do mriežky širšej ako 4. Spodná rozsah je ľubovoľne nastaviteľný.

Oproti pôvodnému widgetu sú správy zoradené pod sebou. Pôvodný widget sa síce dá prispôsobiť aj mriežke domovskej obrazovky širšej ako 4, avšak správy sú zobrazované iba v jednom riadku. Je potrebné podotknúť, že tie sa v pravidelných časových intervaloch obmieňajú. Spolu sa strieda 6 Googlom vybraných top titulov.

Správy Google dostávajú dva nové widgetyZdroj: TOUCHIT
Správy Google – pôvodný widget hore, nový widget dole

Pokiaľ chcete zistiť dostupnosť nových widgetov, tak na domovskej obrazovke podržte prst a vyhľadajte widget Správy Google. Pokiaľ máte dostupný iba jeden, tak máte nainštalovanú staršiu verziu aplikácie 5.80 alebo 5.81. Najnovšiu verziu aplikácie 5.82 stiahnete TU.

Nové widgety konečne prinášajú praktickejšie využitie. Pokiaľ vo svojom telefóne nemáte možnosť zapnutia kanála Google Discover (pri niektorých Galaxy telefónoch so Samsung Free), tak práve nové Widgety Správ Google ho dokážu čiastočne nahradiť.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.