Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 47. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Toto je dátum začiatku predaja série Galaxy S24

Iba nedávno bol zverejnený nový dátum predstavenia vlajkovej série Galaxy S24, ktorej debut je naplánovaný na tretí januárový týždeň. Už niekoľko dní teda vieme, že predstavenie modelov Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra bude 17. januára 2024 v San Franciscu v USA, kde sme sa už tento rok zúčastnili aj predstavenia série Galaxy S23. Zdá sa však, že spoločnosť dokončila všetko dôležité okolo príprav vlajkových telefónov série Galaxy S24 a už nejaký čas sa sústredí na ich uvedenia na trh. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Huawei smartfóny prestanú podporovať Android aplikácie (DOPLNENÉ)

Operačný systém HarmonyOS slúži ako náhrada systému Android v smartfónoch od Huawei už nejaký ten rok. Dôvodom vzniku tohto operačného systému boli sankcie, ktoré na čínsku spoločnosť uvalila vláda USA pod vedením Donalda Trumpa. Čas plynie, HarmonyOS stúpa v číslach a používatelia si ho pochvaľujú čoraz viac, počas svojho pôsobenia dokázal totiž v mnohých regiónoch plnohodnotne nahradiť aj Android.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. YouTube sa nevzdáva a blokuje ďalej

Po tom čo sa Google rozhodol sprísniť svoju politiku vymáhania korektného používania jeho služby, sa objavilo viacero postupov ako reklamy vo videách napriek tomu blokovať. Detailnejšie informácie si môžete prečítať v tomto článku. Aktuálne sledujeme meniacu sa situáciu a spôsob, akým YouTube funguje. Prehrávanie videí sa v niektorých prípadoch mení.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Ako vyzerá vývoj a výroba telefónov v Číne? OPPO nám ukázalo, ako sa to robí. Časť 2.

Spoločnosť OPPO nás pozvala na návštevu do svojich vývojových a výrobných priestorov v Číne. Je to zaujímavý zážitok, Čína je dnes skutočne na najlepšej ceste byť najvýkonnejšou ekonomikou sveta.

Vidieť to všade – v budovaní miest, rozvoji infraštruktúry, myslení ľudí aj životnom štýle. Náš druhý deň sme začali návštevou dátového centra neďaleko mesta Dongguan. Je to miesto, kde sa po udelení súhlasu ukladajú dáta používateľov zariadení značky OPPO, pokiaľ ide o ľudí žijúcich v kontinentálnej Číne. Ak máte zariadenie OPPO a ste napr. na Slovensku, vaše dáta sa do tohto dátového centra neposielajú, neopustia územie Európy.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Amazfit Balance dostali veľkú aktualizáciu a čoskoro prídu na trh v luxusnej Special Edition

Amazfit Balance patria medzi najnovšie hodinky značky Amazfit. Na trh prišli v septembri 2023 a priamo nadväzujú na hodinky série GTR. Amazfit však v prípade modelu Balance priniesol viacero zmysluplných noviniek, ktoré nie sú v cenovej kategórii do 250 eur štandardom – či už ide o bezkontaktné platby cez Zepp Pay, o novú metriku Readiness, vďaka ktorej má zmysel s hodinkami aj spávať alebo o celkovú kombináciu dizajnu, funkcií, dobrej výdrže batérie a rozumne postavenej ceny.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Pozrite si prvé Xiaomi auto v skutočnej premávke

Čínsky gigant sa pripravuje na uvedenie svojho prvého elektromobilu, ktorý bude dostupný v troch verziách. Certifikačné úrady potvrdili, že má niesť označenie SU7, avšak spolu s týmto názvom boli zverejnené aj kľúčové špecifikácie a oficiálne obrázky. Pokým doteraz sme mali možnosť vidieť iba fotografie tohto automobilu, tak teraz vďaka “špionážnemu videu” boli priamo z diaľnice odhalené kontúry zadnej a bočnej časti vozidla.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: