Kedysi sa hovorilo, že zvýšiť kapacitu RAM je najlepší spôsob, ako zrýchliť počítač. Dnes ale platí, že na zrýchlenie potrebujete vymeniť HDD alebo SSD za rýchlejší model. Samsung rozšíril svoju rodinu SSD diskov s rozhraním M.2 o ďalší model. Je ním Samsung 960 Pro SSD a je určený pre náročných používateľov. Ide o 48-vrstvový V-NAND model usporiadania pamäťových blokov.

Aj vďaka tomu sa podarilo natlačiť na dosku tohto typu až 2 TB dát. V ponuke je ešte 1 TB a 512 GB verzia. My sme testovali najmenší model. Výrobca na ňom garantuje záruku 5 rokov alebo 400 TB zapísaných dát. Verte, že je to naozaj veľa a pravdepodobne sa vám to nepodarí dosiahnuť. Na sledovanie stavu disku je tu softvér Samsung Magician. Upozorní vás na vysokú teplotu, postará sa o rovnomerné využitie pamäťových buniek a bude sledovať štatistiku zapísaných a čítaných dát.

Disk umožnil skopírovanie zhruba 10 GB dát za 30 sekúnd. Maximálna skutočná rýchlosť sa pohybovala nad 2,6 GB/s pri čítaní a 1,6 GB/s pri zápise v benchmarkových testoch.

Cena: 339 EUR

Zapožičal: Samsung

Značky: