Samsung aktualizáciu údajne vydá v decembri.

Kórejská spoločnosť ešte koncom augusta sprístupnila beta program používateľského rozhrania One UI 4, ktoré je založený na Androide 12. Prvé zariadenia, ktoré sa mohli do programu zapojiť, boli smartfóny série Galaxy S21.

Pokým štart beta testu bol v domovskej krajine, neskôr sa rozšíril aj do ostatných krajín, medzi ktorými sa nachádza USA, Nemecko, India a Veľká Británia. Doteraz boli vydané už dve verzie One UI 4 Beta.

Pre pripomenutie (aj porovnanie) je dobré spomenúť, že Samsung predchádzajúcu verziu One UI 3, založenú na Android 11, začal testovať v októbri 2020, pričom stabilná verzia uzrela svetlo sveta začiatkom decembra 2020.

Samsung Galaxy S21
Zdroj: AndroidAuthority

Teraz sa tiež dozvedáme, že aj v prípade One UI 4 sa Samsungu celkom darí, pretože stabilná verzia One UI 4.0 bude údajne vydaná v decembri 2021. Aktualizácia bude dostupná pre zariadenia série Galaxy S21. Nateraz však nie je jasné, či pôjde iba o kórejské modely série Galaxy S21, alebo o globálne vydanie.

V každom prípade medzi týmito dvoma vydaniami nebude veľký časový rozostup. Dúfame, že viac sa o novej verzii One UI 4 dozvieme aj na nečakane ohlásenej akcii Galaxy Unpacked Part 2, ktorá je sa bude konať 20. októbra.

Zdroj: SammyFans

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.