Apple má eso v rukáve a má prísť s dizajnom, ktorý nevyžaduje výrez v displeji. Čo na to výrobcovia Android zariadení?

iPhone X bol určite veľkým experimentom pre Apple. Dizajn tohoto zariadenia ale vzbudzoval trochu zmiešané pocity. Niekto ho prijal bez problémov, no pre niekoho to bol dizajnérsky omyl.

V skutočnosti bol zárez potrebný na to, aby sa mohli do neho umiestniť rôzne senzory, ale na druhej strane v Apple chceli dosiahnúť, aby bol displej čo najväčší. Toto riešenie je ale dočasné, pokým sa tieto senzory nenaučia pracovať za displejom. Podľa únikov, Apple by mal už vedieť, ako zakomponovať tieto prvky bez nutnosti znovu zaradiť do dizajnu výrez v displeji. Je totiž potrebné zachovať Face ID, ktoré treba niekde umiestniť.

Najnovšie správy z Kórey tvrdia, že zariadenia, ktoré prídu s OLED displejom v roku 2019 už nebudú obsahovať tento výrez. Namiesto toho spoločnosť Apple ponúkne alternatívne riešenia.

Nápady, ktoré by sa mohli javiť ako uskutočniteľné, obsahujú rôzne otvory v displeji. Tento patent ale už má Samsung. Je možné, že Apple sa rozhodne pre oveľa jednoduchšie riešenie. Bude kombinovať mierne hrubšie rámčeky okolo displeja s menšími rozmermi zabudovaných komponentov.

Čo sa ale týka noviniek v prípade Apple, nebudeme mať nič potvrdené ohľadom detailov, až pokým nám ich Apple skutočne nepredstaví.

zdroj: pcmag

Prečítajte si aj:

Recenzia HTC U11 life: S dobrým displejom a zvukom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.