Tvorcovia filmov chcú odradiť filmových pirátov a znechutiť im sťahovanie filmov načierno.

Server TorrentFreak upozornil na netradičnú aktivitu indických médií, ktoré informujú o úniku filmu Fukrey 3. V podvode proti pirátom sú spolčené viaceré médiá. V skutočnosti odkazujú na falošný únik a sťahovači budú prekvapení jeho obsahom. Je falošný a obsahuje len upútavky na film a protipirátsku kampaň. Dva a pol hodinový film je tak z pohľadu koristi bezcenný.

Tvorcovia filmu chceli docieliť v tejto forme proti pirátskej kampani, aby si ľudia pozreli film radšej v kinách. Súčasťou boli aj veľkolepé titulky, ktoré mali ľudí prilákať. Na oklamanie bolo potrebné dodržať dĺžku videa aj odpovedajúcu veľkosť súboru. Nechýbalo ani označenie ako redigovaná kópia, ktorá je doslova lákadlom pre tých, ktorí sa snažia nájsť finálnu vzorku a najmä ako-tak kvalitný obsah. Sťahovanie z internetu je riziko, že stiahnete niečo iné, ako ste pôvodne chceli – najmä vo svete filmov. Patria sem ale aj hry a aplikácie. Takmer určite budú mať v sebe škodlivý kód.

Lapadlo na sťahovačov a ľudí, ktorí sa chybne domnievali, že sa dostali k filmu, bolo šírené cez Telegram. Bez toho, aby sme nejakým spôsobom zhadzovali túto sieť, nemá najlepšiu reputáciu. Aplikácia je totiž obľúbená v tzv. „alternatíve“, medzi ľuďmi bojujúcimi proti očkovaniu, veriacimi vo svetové sprisahanie a pod. Autori sa spoliehajú na to, že táto forma upozorňovania na pirátsky obsah je zábavnejšia ako tradičné kampane. Či tomu tak je a bude, sa ešte len ukáže.

falosna uputavka na film Fukrey 3 na telegrameZdroj: TorrentFreak

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.