Zmena poteší predovšetkým tých z vás, ktorí máte viac zariadení.

Streamovacia služba navýšila počet zariadení na celkovo 6, ktoré budú podporovať priame prehrávanie filmov z úložiska. Ide o filmy, ktoré ste si stiahli priamo do zariadenia a poteší najmä používateľov využívajúcich možno kombináciu dvoch telefónov alebo telefónu a tabletu, prípadne inú kombináciu. Napríklad aplikáciu pre operačný systém Windows, ktorá umožňuje aj sťahovanie mediálneho obsahu z Netflixu.

Toto navýšenie prebehlo z pôvodných 4 zariadení v prémiových účtoch. Ide o zmenu, ktorú služba prináša spolu s priestorovým audiom a venovali sme sa tejto téme v samostatnom článku.

Možnože nie každý túto funkciu využíval alebo o nej vedel. Slúži na to, aby ste si mohli pozrieť filmy aj vtedy, ak nemáte prístup k internetu, alebo budete cestovať a nechcete si míňať dáta od operátora. Sťahovanie filmov a seriálov priamo do zariadenia je obľúbená činnosť najmä vtedy, keď chcete mať istotu, že si daný titul pozriete kedykoľvek a nespoliehať sa na neskoršie pripojenie na internet.

Navýšenie počtu zariadení zároveň nezvyšuje počet zariadení, na ktorých môžete pozerať obsah simultánne, teda v rovnakom čase.

Počet zariadení, ktoré aktívne využívate na sťahovanie obsahu, sa dá overiť priamo v nastaveniach služby. Kliknite na vašu profilovú ikonu vpravo hore a vyberte položku Account. Zrolujte nižšie a nájdite položku Manage download devices. Tu uvidíte zoznam zariadení, v ktorých máte stiahnutý nejaký obsah z Netflixu.

netflix accountZdroj: TOUCHIT.SK

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.