Priestorové audio je teraz spustené naplno.

Netflix prináša funkciu „Spatial Audio“, ktorú sme videli pred rokmi v smartfónoch Nokia, do vyše 700 titulov a pokračuje v rozširovaní. O funkcii sme informovali minulý rok v júli a o prírastku teraz informoval web Android Police. V júli išlo o spoluprácu s firmou Sennheiser a len vo filmoch a seriáloch označovaných N Series alebo N Films. Teda z priamej produkcie streamovacej služby. Jedným z takých bol aj seriál Stranger Things.

Priestorový zvuk v konfigurácii 5.1 získate aj v bežných slúchadlách alebo reproduktoroch či TV. Netreba nič nastavovať a Netflix bude ikonou informovať o tom, či je táto funkcia dostupná.

O tom, ako vyhľadávať na Netflixe, ste si mohli prečítať na našom webe dávnejšie. Funguje to aj na priestorový zvuk, stačí zadať „spatial audio“ a nájde vám filmy so seriálmi, kde je tento zvuk dostupný.

Ukážku funkcie si môžete pozrieť a najmä vypočuť v demonštračnom videu. Technológia je určená pre stereo zariadenia. Tí, čo používajú skutočné reproduktory 5.1 by nemali zaznamenať žiadne vylepšenie, už ho totiž využívajú. Teraz je vidno, že stereo reproduktory v smartfóne majú svoj význam.

Nepríjemná správa môže byť v tom, že priestorové audio je dostupné len pre najdrahší program Premium. Kto nemá hardvérovú zostavu priestorového zvuku si ju na stereo konfigurácii vychutná len najvyššom programe.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.