Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Stanovisko spoločnosti Huawei sa vzťahuje k podaniu žiadosti o zrušenie nezákonného nariadenia regulátora FCC v Spojených štátoch.

Toto nariadenie znemožňuje telekomunikačným operátorom čerpať finančné prostriedky z vládneho fondu na nákup zariadení Huawei.

„Vláda USA nikdy nepredložila reálne dôkazy, že Huawei predstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť. Je to preto, že takýto dôkaz neexistuje. Politici v Spojených štátoch tvrdia, že sa veľmi zaujímajú o tému kyberbezpečnosti. Máme pochopenie pre ich obavy, avšak zakázanie produktov Huawei len preto, že našu spoločnosť založili v Číne, nevyrieši žiadne výzvy v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Ak sa FCC skutočne obáva o bezpečnosť dodávateľov v telekomunikáciách, mali by pochopiť nasledovné: Rovnaké riziká by sa vzťahovali aj na zariadenia od ktoréhokoľvek iného dodávateľa vyrobené v Číne. Nejde len o Huawei a ZTE, ale aj značky ako Nokia či Ericsson, ktoré sa tiež vyrábajú v Číne. Ide teda o výmenu jednej sady zariadení za iné zariadenia, vyrobené rovnako v Číne.

Sme viac než ochotní spolupracovať s vládou Spojených štátov pri preukázaní bezpečnosti našich výrobkov a služieb. Pri prijímaní tohto rozhodnutia však FCC neoverovala fakty. Namiesto toho verejne označili našu spoločnosť za hrozbu pre národnú bezpečnosť. Príkaz FCC porušuje ústavu a nemáme inú možnosť, ako voči nemu hľadať opravný prostriedok.“

Song Liuping | Chief Legal Officer, Huawei

Zdroj: Huawei

Značky: