Spoločnosť Sony vyrobila vzdelávaciu hru s vyše 300 kusmi kódovacej súpravy pre deti, ktorá privedie k životu roboty.

Spoločnosť Sony bola zaradená do STEM vzdelávacieho systému s hrou KOOV, ktorá obsahuje množstvo senzorov, ovládačov a elektronických častí, aby mohli byť oživené roboty z kociek inšpirované Minecraftom.

Je to prvé predstavenie divízie Global Education spoločnosti Sony v USA, ktorá už minulý rok zaznamenala úspech s KOOV v Japonsku a Číne. Spoločnosť Sony spustila kampaň na Indiegogo, ktorá priniesla vlani v júni robotickú súpravu stateside.

Kampaň však nevyzbierala dostatok finančných prostriedkov a svoj cieľ vo výške 100 000 dolárov tesne minula na úrovni 98%. Tento neúspech nezastavil Sony a naďalej je odhodlané vzdelávať deti tým, že sa sústreďuje na predaj a vývoj vzdelávacieho balíčka pre školy.

Vzdelávacia sada je navrhnutá pre deti vo veku ôsmich a viac rokov. Sada Educator obsahuje viac ako 300 stavebných kociek a zahŕňa 30 hodín vzdelávacieho programu STEM na výučbu detí z úvodného programovacieho jazyka aplikácie KOOV na budovanie a ovládanie robotov.

Existuje 23 rôznych robotov, ktoré môžete vytvárať pomocou predkódovaných „receptov“, ktoré sú odrazovými bodmi pre deti, aby mohli tieto zručnosti potom použiť na vytvorenie vlastných originálnych robotov.

Aplikácia KOOV zahŕňa aj softvér na správu triedy a pracuje na systémoch Windows, MacOS, iOS a podporou Chromebooku.

Existuje sedem rôznych typov kociek KOOV v rôznych farbách, ktoré majú pomôcť deťom rozvíjať priestorové vnímanie. Dve skladačky môžu byť spojené dohromady vo viac ako 120 možných kombináciách, čo určite otvára veľa možností pre 3D modelovanie.

Jadrom KOOV je mikrokontrolér, ktorý je založený na platforme open source Arduino. Ten odosiela kódy do robotov. Vyzerá to tak, že v každej z 519,99 dolárovej vzdelávacej stavebnice je len jedno z týchto jadier, takže KOOV je skvelý na to, aby sa deti učili hodnote zdieľania.

KOOV je k dispozícii na predobjednávky od 14.2.2018 a deti môžu očakávať, že dostanú hru do svojich rúk koncom marca.

zdroj: theverge

Prečitajte si aj:

VIDEO: Postavte si vlastného drona z lega

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.