Firma ponúka renovované herné konzoly.

Na pohľad ekologická záležitosť, no tiež aktivita prinášajúca firme zisky. Prospech pre obe strany, firmu aj zákazníka. Renovovaný tovar sa postupne stáva čoraz obľúbenejším a ak má zostať na pleciach bazáru, je výhodnejšie zobrať si ho v rámci firmy na vlastné plecia. Takto si kúpite konzolu Steam Deck lacnejšie a v dobrom stave, ktorý garantuje firma. Tiež aj so zárukou, ktorú by ste v bazáre hľadali len márne.

Firma svoj zámer ohlásila aj na Twitteri a použité konzole nazýva ako Certifikované repasované. Konzola zlacnela približne o 20 % oproti úplne novým modelom. Steam hovorí o ročnej záruke, zároveň aj o možnosti kúpy v predajniach GameStop s ich vlastnou zárukou. To by znamenalo dvojročnú záruku podľa platných zákonov v republike. V čase písania článku bola najlacnejšia verzia Steam Deck 64 GB za 339 eur, no bola vypredaná. Plná cena je 419 eur. Stredná verzia s 256 GB úložiskom je za 439 eur oproti novej konzole za 549 eur.

Firma hovorí, že každé zariadenie otestuje a prechádza kompletnou obnovou vrátane aktualizácie softvéru, obnovou výrobných nastavení, čistenia, preverenia všetkých komponentov cez viac ako 100 testov. Nechýba ani preskúšanie batérie, aby sa zaistila bežná funkčnosť zariadenia. Je jasné, že takto renovované Steam Decky môžu mať kozmetické nedostatky, boli totiž používané. Nemali by mať vplyv na herný zážitok a jediným nedostatkom môže byť horšia dostupnosť.

Steam deckZdroj: Steam

Zdroj: Steam

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.