Steam Deck je konkurenciou pre Nintendo Switch a iné verckové konzoly.

Prenosná herná konzola Steam Deck, ktorú spoločnosť Valve predstavila vo februári 2022, je prvýkrát v zľave. Stalo sa tak v rámci aktuálneho výpredaja na Steame, keď sa za nižšiu cenu predávajú aj mnohé hry.

Ide konkrétne o desaťpercentnú zľavu, čo znamená zníženie ceny u 64 GB verzie zo 419 na 377,10 eura. Steam Deck so 256 GB vnútorným úložiskom klesol z 549 na 494,10 eura a 512 GB model zo 679 na 611,10 eura.

Určite sa oplatí zvoliť si jednu z dvoch verzií s väčšou vnútornou pamäťou, pretože 64 GB je na dnešnú dobu už naozaj málo a vystačí len na zopár hier. Treba sa však poponáhľať, pretože zníženie ceny potrvá len pár dní, konkrétne do štvrtka 23. februára 2023.

Steam Deck je konkurenciou pre rôzne prenosné herné konzoly, medzi ktorými vyčnieva hlavne Nintendo Switch. Voči nemu má Steam Deck niekoľko výhod, napríklad vyšší výkon a možnosť hrať hry priamo zo Steamu (musia byť však zariadením podporované, nejde automaticky o všetky tituly).

Steam Deck je poháňaný štvorjadrovým procesorom AMD Zen 2 a doplnený je 16 GB pamäte RAM. Na ovládanie slúžia dva smerové ovládače, analógové spúšte, ako aj dva dotykové trackpady a klasické hardvérové tlačidlá.

Displej zariadenia má 7 palcov a rozlíšenie 1280 x 800 bodov s obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Operačným systémom je SteamOS 3.0, založený na Linuxe.

Zdroj: Store.steampowered.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.