Doplnené 15. 12.: Podpora pre DualShock 4 je už dostupná pre všetkých používateľov STEAMu.

Funkcionalita bola donedávna sprístupnená v rámci beta verzie, teraz je však súčasťou stabilnej verzie. STEAM si aktualizujte a po pripojení DualShocku 4 k PC (káblom alebo cez Bluetooth) si môžete v nastaveniach prispôsobiť jeho nastavenie. K hraniu hier na STEAMe pomocou PlayStation ovládača už nebudete potrebovať ďalšie iné nástroje.

Pôvodný článok 14. 10.: DualShock 4, ovládač z populárnej PlayStation 4 konzoly, je jedným z najlepších na trhu. Jeho zložité nastavovanie na PC už dlho problémom nebude.

Gamepadom pre PC donedávna kraľoval Xbox ovládač pre PC z dielne Microsoftu – a právom. S príchodom Xbox One a PS4 však vyšlo najavo, že DualShock 4 je tiež výborným gamepadom a pri značnej dávke trpezlivosti je možné skamarátiť ho s počítačom. Niektoré funkcie ovládača však stále zostávali nevyužité, ako napríklad gyroskopický senzor alebo integrovaný touchpad.

ds4-input_nowat

To sa však onedlho zmení. Na konferencii Steam Dev Days prezentovali zástupcovia spoločnosti Valve nové funkcie ohľadom gamepadov a počas svojho príhovoru oznámili aj prichádzajúcu natívnu podporu pre DualShock 4 gamepad. Steam API bude plne podporovať celý ovládač, napríklad zabudovaný touchpad bude fungovať rovnako ako touchpad na notebooku, čím sa zjednoduší práca s počítačom pri hraní z gauča. Steam umožní aj nastavenie konfigurácie ovládača pre jednotlivé hry, pričom vývojári nemusia nič špeciálne kódovať, všetko bude prebiehať na strame Steamu.

Zdroj: Lars Doucet