Nová generácia demoverzií?

V minulosti, keď boli hry v plienkach, bolo štandardom, že prakticky každú novú hru sprevádzala jej demoverzia, ktorá umožnila hráčom získať predstavu o tom, či ich hra bude baviť a ako bude bežať na ich počítači. V modernej ére videohier však demoverzie postupne vymizli z našich počítačov a herných konzol. Namiesto toho sa z času na čas objaví časovo obmedzená ponuka, ktorá umožní hráčom vyskúšať plnú verziu hry napríklad počas konkrétneho víkendu.

S podobnou ponukou teraz prichádza aj herný obchod Steam, ktorý spustil novú funkciu s názvom Timed Trial. V rámci tejto funkcie si môžete zahrať ľubovoľnú podporovanú hru počas 90 minút a rozhodnúť sa, či si hru kúpite alebo nie. Trial verzia je obmedzená iba časovo a ide o plnú verziu hry.

Bohužiaľ, akokoľvek znie nová funkcia lákavo, aktuálne ju podporuje iba hra Dead Space a 90-minútovú trial verziu môžete vyskúšať iba do 29. mája 2023. Dá sa predpokladať, že Steam v blízkej budúcnosti sprístupní časovo obmedzené skúšobné verzie aj pre ďalšie tituly, avšak v akom rozsahu, o tom pravdepodobne rozhodne aj (ne)záujem o Timed Trial verziu hry Dead Space.

Dead Space: 90-minútová skúšobná verzia hryZdroj: TOUCHIT
Dead Space: 90-minútová skúšobná verzia hry

Zdroj: Gamespot, Steam

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit