Verzia 3.0 je k dispozícii na stiahnutie.

Steam po dlhej dobe vynovil svoju mobilnú aplikáciu – verzia pre iPhone sa dočkala poslednej aktualizácie pred 2,5 rokom (koncom januára 2020) a Android verzia bol naposledy aktualizovaná v júni 2021. Verzia 3.0, ktoré je od 12. októbra 2022 dostupná pre širokú verejnosť, prináša úplne nový dizajn a zlepšenú funkcionalitu.

Vynovenú aplikáciu vo verzii pre Android sme vyskúšali aj my v redakcii, a ako vyzerá, si môžete pozrieť na priložených screenshotoch. Nový dizajn prináša rýchlejší prístup k hlavným funkciám obchodu, ako je jeho domovská stránka s novými a odporúčanými hrami, zoznam noviniek a takisto funkcia Steam Guard, ktorá umožňuje chrániť Steam konto v dvoch krokoch.

Táto funkcia sa dočkala výrazného zlepšenia. Doteraz to fungovalo tak, že aplikácia Steam vám poslala kód, ktorý ste museli zadať na počítači pri prihlasovaní sa do Steamu. Aktuálne stačí na prihlásenie naskenovať QR kód pomocou aplikácie, čo môže zjednodušiť proces prihlasovania sa.

Vynovená Steam aplikácia (2022)Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Vynovená Steam aplikácia (2022)

Na četovanie budete potrebovať samostatnú aplikáciu

Valve zmenilo nielen dizajn, ale aj framework, na ktorom je aplikácia postavená. Pôvodná verzia fungovala na frameworku z roku 2015. Nový framework umožňuje svižnejšiu funkcionalitu, inteligentnejšie notifikácie, zlepšené zobrazenie knižnice hier a tiež podporu pre viacero Steam účtov, ktoré môžete manažovať cez jednu aplikáciu.

V porovnaní s pôvodnou verziou treba upozorniť na absenciu funkcie četovania so Steam priateľmi. Túto funkciu vynovená aplikácia Steam neponúka, avšak nie je to prekvapujúce, nakoľko Valve má pre tento účel samostatnú aplikáciu – Steam Chat pre Android a iOS.

Zdroj: Steam

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit