Minimom bude Windows 10.

Dňa 1. januára 2024 prestane služba Steam podporovať operačné systémy Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Herná platforma o tom informuje na svojej oficiálnej stránke.

V krátkom oznámení zástupcovia spoločnosti Valve, ktorá Steam prevádzkuje, uvádzajú, že po spomínanom dátume klient služby Steam už nebude fungovať na týchto troch verziách systému Windows.Tí, ktorí ešte stále používajú Windows 7, 8 a 8.1, budú musieť aktualizovať svoj operačný systém na novšiu verziu, aby mohli službu naďalej používať.

Ako sa ďalej v oznámení píše, kľúčové funkcie služby Steam sa spoliehajú na integrovanú verziu prehliadača Google Chrome, ktorá už nefunguje na starších verziách systému Windows. Okrem toho budúce verzie klienta Steam budú vyžadovať funkcie a zabezpečenia systému Windows, ktoré sú prítomné len v systéme Windows 10 a novších.

Spoločnosť Valve zároveň používateľom odporúča neodkladať prechod na novší operačný systém na poslednú chvíľu. Upozorňuje, že Microsoft ukončil distribúciu bezpečnostných aktualizácií a celkovú technickú podporu pre Windows 7 už v januári 2020 a pre Windows 8.1 začiatkom tohto roka.

Podľa Valve sú tak príslušné počítače oveľa zraniteľnejšie škodlivým softvérom, ktorý môže slúžiť aj na krádež prihlasovacích údajov do Steamu, alebo do iných služieb.

Zdroj: Help.steampowered.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.