Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Posledný januárový deň sa skončili prípravy na spustenie sériovej výroby nového modelu Jeep® Avenger, ktorý už získal prestížne ocenenie Auto roka 2023.

„Celkom nový Jeep® Avenger je prvým modelom značky Jeep®, ktorý sa bude vyrábať v Poľsku, v závode koncernu Stellantis v meste Tychy a celý náš tím je na to veľmi hrdý. Rok 2023 začíname spustením výroby modelu, ktorý získal veľké uznanie u zákazníkov  aj odbornej verejnosti. Teší nás veľký záujem o tento jedinečný model značky Jeep, ktorý poskytuje množstvo najmodernejších technologických prvkov. Z našej strany náš tím v Tychy k tomu pridá ďalšiu hodnotu – najvyššiu úroveň kvality,“ povedal Tomasz Gębka, riaditeľ výrobného závodu Stellantis v poľskom meste Tychy.

Kompaktný Jeep Avenger, ktorý sa vyrába v závode koncernu Stellantis v meste Tychy, predstavuje vstup do budúceho portfólia elektrických vozidiel značky Jeep, zodpovedajúcich podmienkam európskeho trhu a súčasne je kľúčovým komponentom globálnej stratégie elektrifikácie na ceste k dosiahnutiu pozície svetového lídra v segmente SUV bez emisií.

Avenger, ktorý bol od začiatku vyvíjaný ako model značky Jeep, prináša typickú DNA Jeep do formátu kompaktného SUV s jedinečnou kombináciou štýlu, funkčnosti a technológie, aby uspokojil požiadavky zákazníkov kladúcich dôraz aj na digitálnu konektivitu. Je skonštruovaný v Európe pre európskych zákazníkov a v Európe sa aj vyrába. V duchu tradície značky je spôsobilý pre jazdu mimo spevnených ciest vďaka zväčšenej svetlej výške, hodnote nájazdových   uhlov,   ako   aj   štandardnému   systému   regulácie   trakcie   Selec-Terrain® a asistenčnému systému pre kontrolovaný zjazd zo strmého svahu Hill Descent Control. Týmito vlastnosťami predstavuje jedinečný automobil vo svojom segmente.

Elektrický Jeep Avenger je vybavený systémom pohonu  novej generácie s prevádzkovým napätím 400 V, ktorý kombinuje nový elektromotor s výkonom 115 kW (156 k) a maximálnym krútiacim momentom 260 Nm s novou lítiovo-iónovou akumulátorovou batériou s kapacitou 54 kWh. Táto verzia pohonu umožňuje dojazd vyše 400 km podľa WLTP.

Jeep Avenger, ktorý mal svetovú premiéru na autosalóne v Paríži v októbri 2022, už ocenili odborníci z oblasti automobilového priemyslu aj zákazníci. Potvrdzujú to aj predajné výsledky v Európe. Od spustenia predpredaja uvádzacej verzie 1st Edition 1. decembra 2022 do uvedenia celého modelového radu 11. januára 2023 sa predalo vyše 10 000 kusov.

Tento pozoruhodný výsledok podčiarkuje enormný potenciál nového modelu značky Jeep.

Prvé dodávky slovenským zákazníkom sa očakávajú v druhom štvrťroku 2023. Pre viac podrobností o modeli Avenger prosím navštívte www.jeep.sk

Značky: