Hovoríme o aplikácii WonderFox DVD Video converter. Nenechajte sa zmiesť so slovíčkom DVD, vie toho oveľa viac. Je určený pre operačný systém Microsoft Windows.

DVD je jedna z kľúčových funkcií tejto aplikácie. Naozaj môžete mať doma filmy na DVD a chceli by ste ich dostať do nejakého archívu ako súbory. Na to je aplikácia WonderFox DCD Video Converter ako stvorená. Pri našom teste jej nevadila žiada ochrana obsahu na DVD disku, skúšali sme to na titule Vrchní prchni! a Forrest Gump. Zdá sa, že dokáže obísť ochranu proti kopírovaniu DVD od filmových spoločností. Nemôžeme zaručiť, že to bude fungovať vždy, ale v našom prípade sme dešifrovali skúšobné DVD bez problémov. Vybrať sme si mohli aj audio stopu v želanom jazyku a to, čo chceme titulky.

Ripovanie DVD do súboru a do zariadenia

WonderFox DVD Video Converter sa tak ukázal ako účinný nástroj na ripovanie filmov na DVD. Ak máte viac DVD so seriálom, môžete ripovanie nastaviť tak, aby ste mali vo výsledku jediný súbor. Poradí si s 99 titulmi na jednom disku a sám rozpozná hlavný titul obsahujúci podstatnú časť filmu.

WonderFox DVD video convertorZdroj: TOUCHIT.sk
WonderFox DVD Video Converter pri konverzii videa z DVD Vrchní prchni!

Môžete využiť aj funkciu priameho zápisu obsahu DVD do zariadenia. Program podporuje také prístroje ako je iPhone 12 Pro/Pro Max, Samsung Galaxy S21, Huawei Mate Xs/40/Pro, ale aj herné konzoly ako Playstation alebo Xbox.

Je teda na vašej voľbe, či chcete DVD skopírovať ako súbor do počítača alebo ho preniesť do tabletu či smartfónu.

Ale aj video-sťahovač

DVD je jedna vec, ale dnes už ľudia sledujú filmy a videá inak. Najčastejšie je to YouTube, Facebook, Instagram a pod. Z týchto služieb WonderFox DVD Video Converter naozaj stiahne príslušné video a budete si ho môcť pozrieť kedykoľvek ako vo vašom príslušnom archíve alebo vtedy, keď nemáte prístup na internet (v lietadle).

WonderFox-DVDVideoConverterZdroj: TOUCHIT.sk
Sťahovanie videa so zatiaľ neregistrovanou verziou WonderFox DVD Video Converter

Program si poradí okrem vyššie menovaných služieb a s menej častými ako je Vimeo, Dailymotion, Twitter, Itemfix, VIKI, Twitch, OK.ru či BitChute. Potrebujete na to len príslušný link na dané video. Následne si vyberáte, v akej kvalite by ste to mali radi (dá sa ísť len v originále alebo nižšom rozlíšení) a kde bude súboru uložený. Aj v tomto prípade môžete sťahovať nielen do súboru ale aj do konkrétneho zariadenia ako sú smartfóny, tablety alebo herné konzoly vrátane konverzie formátov, ak by originál vaše zariadenia nepodporovalo. To sa celkom hodí.

Medzi ďalšími vlastnosťami je napr. stiahnutie celého obsahu kanálu (max 99 videí) alebo celého playlistu.

Takto sa dá sťahovať aj hudba so špecializovaných serverov ako je napr. SoundCloud.

Video-konvertor do všeličoho možného

Ďalšou úlohou tohto programu je konverzia videa a toto robí veľmi dobre. Môžete konvertovať video súbory do H.265, H.264, VP9, AVI, MP4, MKV, MOV, WMV, MPEG, WEBM, VOB, TS/MTS/M2TS apod. Ak chcete navyše zmenšiť veľkosť výsledného HD súboru, môžete použiť konverziu súborov do Apple ProRes, HD MKV a pod. Konverziu viete nastaviť pre vaše zariadenie (napr. iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21 a pod. ). Podporované sú aj telefóny so skladacími displejmi ako je napr. Samsung Galaxy Z Fold3 5G.

WondersFox-DVDVideoConverterZdroj: TOUCHIT.sk
Práca pri konverzii videa do telefónu Galaxy Z FOld 3 5G

Pri konverzii môžete využiť kompresiu pixelov alebo VBR (Variabile Bit Rate). Poradí si aj s konverziou hudobných súborov. Tiež môžete extrahovať z videa len hudobnú stopu.

WonderFox-DVDVideoConverterZdroj: TOUCHIT.sk
Šírka podporovaných zariadení

Čerešnička na torte: editácia výsledného videa

S hotovým videom môžete ďalej pracovať. Napr. môžete vyrezať určitú časť z videa alebo audia, spojiť viacero videoklipov z DVD alebo z počítača do jedného videosúboru s rovnakou kvalitou a pomerom strán. Ak potrebujete, môžete video otočiť o 90° vpravo alebo vľavo či pretočiť vertikálne alebo horizontálne. Špecialitou je potom vyrezanie časti z obrazu, aby nebolo video to, čo nechcete, prípadne môžete pridať špeciálne efekty ako je mozaika, efekt starého filmu alebo pridať šum.

WonderFox-DVDVideoConverterZdroj: TOUCHIT.sk
Vystrihnutie a otočenie videa pri jeho editácii

Vie, čo je dobré

Áno, WonderFox sleduje trendy a do aplikácie pridáva podporu pre moderné technológie. Výsledkom je podpora najnovších grafických kariet od NVIDIA, enkódovanie podľa Intel QSV, Priamo po inštalácii vám program oznámi, čo všetko podporuje na vašom systéme a aké kodeky môžete využívať.

Čo to stojí?

Program sa dá vyskúšať zadarmo a fungujú všetky jeho vlastnosti. Limit pri konverzii je 5 minút na jedno video/hudobný súbor alebo DVD. Napr. sťahovanie súborov z YouTube je bezplatnej verzii obmedzené na 5 súborov. Inštalačný súbor má 75 MB, ide to rýchlo.

WonderFox-DVDVideoConverter
Obmedzenia neregistrovanej verzie

Platená verzia sa predáva ako doživotná licencia, ktorá pri súčasnej „vianočnej“ akcii stojí pre jeden počítač aj s daňou 42,36 eur. Časovo obmedzená jednoročná licencia stojí aj s daňou 37,07 eur a rodinné balenie pre počítačov a bez časového obmedzenia je za 52.97 eur.

Tak vyskúšajte zadarmo a zistíte, či je to ono.

Toto je link na skúšobnú verziu.

Zdroje: vlastné, WonderFox

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.