Ďalšie vylepšenia sú na ceste a bude ich vidno v praxi.

Minulý mesiac sme si noviniek v Chrome 69 užili viac než dosť. Najvýraznejšia zmena bola dizajnová, vylepšilo sa vyhľadávacie pole Omnibox a najmä generátor hesielautomatické prihlasovanie do internetových stránok.

Chrome 70 prinesie vylepšenia na poli HTTP varovanílepšie prihlasovanie cez účet Google. Ďalšou zmenou bude možnosť prihlásiť sa do služieb Googlu, no nebudete sa musieť zároveň prihlasovať do prehliadača Chrome.

Pribudne lepšia signalizácia stavu synchronizácie. Zmení sa spôsob zobrazovania a budete jasne vidieť, či ste prihlásený alebo nie, na rozdiel od zobrazení ako „synchronizovanie“ alebo prihlásený a synchronizovanie.

Chrome 70 bude zobrazovať viditeľnejšie stavy pre bezpečné a nezabezpečené stránky. Toto je niečo, čo sa viackrát menilo a bolo avizované už pred viac ako rokom. Google ale pokračuje v preferencii HTTPS stránok a bude ich považovať za štandard. Weby, ktoré budú používať nezabezpečený protokol, bude odsúvať nižšie, to aj v pri vyhľadávaní.

Pri celoobrazovkovom režime sa automaticky prepne zobrazenie na bežné, ak sa zobrazia formuláre na potvrdenie platby. Takto si používateľ bude vedieť overiť, či je stránka zabezpečená.

Na operačnom systéme macOS umožní využívať Touch ID na prihlasovanie sa do webu. Touch ID bude môcť fungovať aj ako dvojfaktorová autentifikácia. Touto verziou sa do pozornosti dostávajú Progresívne webové aplikácie, ktoré boli zavedené vo verzii 67. Google hovorí, že je tu potenciál mobilných aplikácií, ktoré sa hodia aj na používanie na desktopovom riešení. To platí zatiaľ pre Windows. Podpora pre macOS a Linux by mala prísť vo verzii Chrome 72.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Bojíte sa škodlivých rozšírení? Google ich zo svojho obchodu bude odstraňovať

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.