Skicár vo Windows dostáva nové funkcie.

Ide o dve menšie vylepšenia, pričom jedno z nich je tradične možnosť prepnúť aplikáciu do tmavého režimu. Na výber je tmavý, svetlý alebo automatické prispôsobovanie podľa toho, ako máte zvolenú tému v operačnom systéme. Druhé vylepšenie je rozšírenie lupy. Nejde o výraznú zmenu a v Microsofte pripravili viac-menej kozmetické záležitosti pre tých, ktorí chcú meniť mierku zobrazenia. S informáciou prišiel web ghacks.net.

Zmena mierky sa dá vykonať podržaním klávesu Ctrl a kolieskom myši, ale po novom je na stavovom riadku tlačidlo, ktoré rozbalí ponuku s možnosťou priblíženia až na 800 %. V rámci vylepšenia zoomu je tu ešte nové tlačidlo, ktoré vám automaticky prispôsobí mierku zobrazenia tak, aby sa pokryla čo najväčšia viditeľná plocha.

Nejde o zobrazenie na celú obrazovku. To sa dá urobiť cez kláves F11. Obdoba tejto funkcie sa dá nájsť v prehliadačoch dokumentov, kedy si nevyberiete fixné priblíženie v percentách, ale prispôsobenie veľkosti obrazovky, respektíve okna.

Najnovšiu verziu tohto základného kresliaceho nástroja si môžete stiahnuť zo stránky https://store.rg-adguard.net a do vyhľadávacieho poľa je potrebné zadať tento kód – 9PCFS5B6T72H. Nezabudnite vo výberovom zozname vľavo prepnúť z URL na ProductID a vpravo mať zvolený režim Fast, aby ste získali čo najskoršie aktualizácie určené zväčša len pre Insiderov.

Stiahnite si položku, ktorá má približne 8 MB veľkosť a skontrolujte internetový prehliadač, či uložil prílohu. Je pravdepodobné, že pri tomto type súboru bude potrebné potvrdiť uloženie na disk, nakoľko prehliadač môže tento súbor identifikovať ako rizikový.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.