Prináša nielen zmenu ovládania ale aj posielanie stránok z mobilu do počítača a naopak.

Ide o službu Opera My Flow, ktorá je integrovaná v prehliadači Opera Touch vo verzii pre Android. Verzia pre iOS zatiaľ nie je hotová, no počíta sa aj s touto platformou. Na počítači si skontrolujte, či máte nainštalovanú najnovšiu verziu prehliadača Opera.

Na bočnom paneli pribudne šípka doprava – ikona Flow. Funkcia je v slovenčine a vy si môžete jednoduchými krokmi prepojiť obe Opery, tú v smartfóne a v počítači. A samozrejme, prepojiť viac zariadení medzi sebou.

Je to vynikajúca funkcia a stránky, ktoré máte rozčítané na smartfóne si môžete poslať do počítača. Zobrazia sa v lište My Flow vtedy, keď budete mať prehliadač zapnutý. Je na vás, kedy si stránky zapnete, teda kliknete na novú položku v tomto paneli a otvoríte na novej karte.

Tu sa na rozdiel od prehliadača Edge nezapínajú karty automaticky po tom, čo ich pošlete z mobilného Edge do spárovaného počítača s Windows.

Prehliadač prináša aj zjednodušené hľadanie hlasom, naskenovaním QR kódu alebo klasicky cez klávesnicu. Všetko prispôsobené tak, aby ste mohli prehliadač ovládať jednou rukou.

Vynikajúci prehliadač, ktorého funkcia My Flow nás príjemne potešila. Poznáte to sami, je veľa stránok, ktoré si chcete pozrieť, no chcete ich vidieť na počítači. Prípadne naopak, ste v kancelárii a chcete si niečo poslať do smartfónu na browsovanie po ceste z práce.

Opera Touch je výborná, hoci je zatiaľ trochu oklieštená. Minimálne oproti tej klasickej Opere, ktorú sme mali možnosť používať doteraz.

Prehliadač Opera Touch si môžete stiahnuť z Google Play.

Prečítajte si aj:

Opera 52 blokuje reklamu rýchlejšie ako Chrome

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.