Aktualizácie sú dostupné na stiahnutie od utorka večera.

Technologický gigant Apple len pred nedávnom predstavil najnovší operačný systém iOS 13 a už stihol priniesť jeho prvú veľkú aktualizáciu iOS 13.1. Takisto vydal iOS 13.1 vo verzii pre tablety, iPadOS. Pôvodný termín pre debut oboch operačných systémov bol 30. september tohto roku.

Niektorí používatelia si veľmi skoro všimli chyby, ktoré obsahoval operačný systém iOS 13. Snahou spoločnosti Apple bolo čo najrýchlejšie opravenie chýb. Ďalšie týždne sú už rezervované pre uvedenie služby Apple TV+ ako aj pre rýchly rast počtu hier v Apple Arcade.

Aktualizácia iOS 13.1 priniesla viacero zmien, ktoré neboli úplne pripravené pre iOS 13. Patrí sem obnova automatizácie v rámci skratiek, obnova možnosti zdieľania ETA s priateľmi v aplikácii Mapy ako aj ďalšie doplnky. Sem patria napríklad nové ikony HomeKit a nový indikátor hlasitosti slúchadiel AirPods.

iPadOS obsahuje zmeny navrhnuté tak, aby zaviedli ďalšie funkcie špecifické pre tablety iPad. Je de facto tabletová verzia operačného systému iOS 13 s menšími ikonami, vylepšeným multitaskingom a funkčnejším rozhraním. Ku vylepšeniam patrí aj lepšie prehliadanie či vylepšená práca s Apple Pencil.

Obe aktualizácie si môžete stiahnuť priamo vo vašom Apple zariadení – v Nastaveniach – Všeobecné – Aktualizácia softvéru.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

iPhone 12 zrejme dostane 5 nm čip. Vyrábať sa má začať už v marci

Značky: