Telefonovať počas jazdy je bežnou praxou a ak to robíte s využitím hands-free súpravy, je to v súlade s našimi predpismi o cestnej premávke. Problém, je, kam dáte v aute mobilný telefón, aby vám „nebehal“ po palubnej doske a zároveň by bolo vhodné ho aj priebežne nabíjať.

Brodit_vyd2015_6_nowat

My sme si na tento účel požičali špeciálnu výbavu od firmy Brodit. To je firma, ktorá vám dodá stoj prispôsobený pre vyše auto a mobilný telefón, pričom pokrýva naozaj veľké spektrum produktov. V našom prípade sme si v konfigurátore tejto firmy vybrali kombináciu automobil Hyundai iX35 a smartfón Samsung Galaxy S6 Edge.

Následne sme dostali samostatný upevňovací mechanizmus do auta + držiak na telefón. V prípade nášho automobilu sa upevňovací mechanizmus pripája na hornú časť palubnej dosky a telefón je tak priamo v dosahu očí, pričom neprekáža v šoférovaní. Držiak pre tento telefón zároveň obsahuje nabíjací adaptér, pričom úplne vybitý telefón sme v ňom nabili za 2,5 hodiny jazdy. Výhodou je, že telefón je možné v tomto držiaku používať v režime na výšku aj na šírku. Keďže máme telefón spojený s audiosúpravou v aute cez Bluetooth, je možné pohodlne telefonovať v režime hands-free.

Inštalácia je jednoduchá a keď vymeníte telefón, postačuje vymeniť držiak na nový telefón, pričom Brodit poskytuje aj univerzálne riešenie. To je však už bez napájacieho adaptéra.

brodit_nowat

Tento držiak sme používali v aute asi mesiac a je to najlepšie riešenie na konkrétny typ mobilného telefónu. Smartfón je v držiaku ako prikovaný, nevypadáva, stále sa nabíja a prispôsobíte si jeho polohu podľa seba.

Cena: Brodit ProClip montážna konzola pre Hyundai ix35 10-pro: 19,80 EUR, Brodit držiak do auta na Samsung Galaxy S6 Edge bez puzdra s nabíjaním: 54,73 EUR
Zapožičal: sunnysoft.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.