ASUS M70AD je prvý desktop na svete, ktorý má integrovanú túto bezdrôtovú technológiu a nie je tu samoúčelne.

asus-m70ad-cz004s-2-big_ies1882262_nowat

Výrobca pridal aj patričnú softvérovú výbavu a tak môžete napríklad po spárovaní s mobilom spustiť vami zadanú aplikáciu. Párovacia oblasť je na hornej strane, tu je zároveň aj nabíjacia podložka na bezdrôtové nabíjanie so štandardom Qi. Je to ďalšia zaujímavosť, ktorá sa zatiaľ tak často nevidí, no postupne sa rozširuje.
Strieborná kombinácia pozostáva z hliníka a plastu. Dizajnovo je počítač umocnený predným panelom, ktorý sa dá posunúť nadol a tak odhalí prístupové porty a optickú DVD mechaniku. Tento panel má v spodnej časti podsvietenie, dá sa ale vypnúť cez dodávaný softvér k počítaču.

asus-m70ad-us003s-review-desktop-front-angle-macro-2-1500x1000_nowat

V ostatných prípadoch ide povedzme o klasický desktop. Je však prepracovaný do detailu a hodnotíme ho ako prémiový a zároveň dostatočne kompaktný stroj vo svojej kategórii. Ocenili sme aj použitie zdroja s oneskoreným vypnutím ventilátora. Ak teda vypnete počítač po hraní náročnej 3D hry, ventilátor zostane vnútorné komponenty ešte niekoľko minút chladiť. V kancelárskom využití je dostatočne tichý a ventilátor je počuť len pri vysokej záťaži a pri zapnutí počítača. Nevýhodu v oblasti hlučnosti vidíme v pevnom disku. Ten svojím neustálym pohybom hlavičiek paradoxne mierne otravuje. Nie je tu totiž nič, čo by bolo hlučnejšie. Testovali sme počítač na pracovnom stole, pod stolom disk počuť nebudete.

Softvérová výbava

Photo Express – zálohovanie fotografií cez NFC z vášho tabletu alebo telefónu. Rozpozná už zálohované obrázky a aktualizuje prenos len o nové.
Quick Launch – definovanie spúšťania aplikácií, webom, hrám a skratkám jediným priloženým
Windows Login – prihlásenie do systém s autorizovaným spárovaným zariadením cez NFC

NFC

Hardvérová výbava: Intel Core i7-4790 3,6 GHz,; 16 GB RAM; 2 TB HDD (7200 ot./min.)

Benchmark 3DMark 11 – 3436 bodov

Cena: 1079 EUR
Zapožičal: ASBIS SK

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.