Či sa jej to podarí, ukáže až čas.

Vyzerá to tak, že svet kryptomien je je veľmi citlivý na vyjadrenia Elona Muska. Udalosti ostatných dní podnietili skupinu fanúšikov kryptomien k tomu, aby vytvorili novú kryptomenu s názvom StopElon. Tvorcovia upozorňujú, že nejde o žiadny žart, a že ide otvorené vyjadrenie nesúhlasu voči Muskovmu správaniu. StopElon sa vyvinula z pôvodného názvu F*ckElon, ktorý musel byť pre hanlivé označenie zmenený.

Nová kryptomena pomerne pokročila a na niektorých burzách (napr. Binance) sa s ňou už dá obchodovať. Na rozdiel od Bitcoinu, ktorý po vyjadreniach Muska zaznamenal výrazný prepad, táto nová kryptomena stúpa. Svoju hodnotu zvýšila už o viac ako 1800 % z pôvodných 0,0000019 na 0,00003679 dolára.

Oficiálna webová stránka StopElon uvádza ambiciózne a uskutočniteľné ciele, vrátane vytvorenia dostatočnej hodnoty na nákup akcií spoločnosti Tesla, pričom konečným plánom je získanie úplnej kontroly nad spoločnosťou, v ktorej Musk vlastní 22 %.

Musk už skôr potvrdil svoju vieru v kryptomeny a tweetol, že spolupracuje s vývojármi Dogecoinu na zlepšení efektívnosti transakcií.

Zdroj: TomsGuide

Titulný obrázok: BRNews

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Ako fungujú kryptomeny

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.