Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Huawei Consumer Business Group a Leica Camera AG nedávno oznámili nadviazanie strategického partnerstva v rámci technologických inovácií v oblasti zdokonalenia fotografovania smartfónmi.

Partnerstvo Huawei, 3. najväčšieho výrobcu smartfónov, a Leica Camera AG, rešpektovaného výrobcu fotoaparátov, zahŕňa spoluprácu v oblasti výskumu a vývoja, dizajnu, co-engineeringu, skúseností užívateľov, marketingu aj maloobchodného predaja.

1_web2016_3_nowat

Spolupráca Huawei a Leica Camera AG

V roku 2016 plánuje Huawei stavať na predchádzajúcich úspechoch svojich smartfónov a ďalších zariadení a nadviazať na nich spoločne s Leica Camera AG: jednou z najrešpektovanejších značiek vo svete fotografie.

Priekopníci pouličného fotografovania

Leica Camera vyrába už viac ako 100 rokov prvotriedne optické šošovky a kvalitné odľahčené fotoaparáty oceňované najmä priekopníkmi pouličnej fotografie. Fotoaparáty Leica, dobre známe svojou „červenou bodkou“, priťahujú vďaka dômyselnému optickému a remeselnému spracovaniu stále nové generácie užívateľov. Spoločnosť tiež podporuje popredných svetových fotografov a nové talenty v odbore.

2_web2016_3_nowat

Šošovky Leica pre vernú kvalitu obrazu

Šošovky Leica sú celosvetovo oceňované pre vysokú kvalitu obrazu fotografií a ich vernosť realite. To všetko súvisí s vysokým rozlíšením a so schopnosťou korekcie obrazu, ktorou šošovky disponujú. Fotografie navyše pôsobia trojrozmerným dojmom a majú verné farby. V praxi hovoríme o správnej ostrosti a kontrastu. Oblasti zaostrenia sú ostré a jasné, zatiaľ čo oblasti mimo zaostrenia sú jemné a rozmazané. Šošovky navyše zachytia aj mikro detaily v tmavých oblastiach bez preexponovania ostatných oblastí a spôsobujú bohatú sýtosť farieb.

 Vyššie detaily, sýtosť a dynamika farieb, tolerantnejší formát RAW

Leica využíva nízko-kontrastných šošoviek, ktoré fotografiám v rámci tonálneho rozsahu dodávajú viac detailov. Optika a technológia Leica šošoviek zaisťujú väčšiu kontrolu svetla a potláčajú vysoký jas, čím dodávajú fotografiám vyššie detaily a väčšiu sýtosť farieb. Ďalšou výhodou fotografovania s Leica fotoaparátom je väčší priestor pre úpravy fotografií vďaka Leica formátu RAW, ktorý je tolerantnejší než RAW formát u fotoaparátov iných značiek. V post produkcii tak majú užívatelia väčší priestor pre farebné úpravy.

3_web2016_3_nowat

Leica Camera AG nie je iba výrobcom fotoaparátov, ale tradičnou značkou, ktorá vytvára nadčasové hodnoty. Každá šošovka je ručne vyrobená odborným tímom. Vďaka vysokému úsiliu venovanému výrobe tak kvalitných zariadení nie je divu, že sa predávajú aj za vyššie ceny ako konkurenčné značky. Aj napriek rýchlemu rozvoju technológií v oblasti fotoaparátov patrí zariadenie Leica stále k špičke v odvetví.

Značky: