Dáva tak všetkým jedinečnú možnosť vidieť katedrálu Notre-Dame zblízka.

Vývojárské štúdio chce takisto prispieť sumou 500 000 € na reštaurátorské práce, na ktoré prispejú aj viaceré významné spoločnosti. Je známe, že Ubisoft stojí za ságou Assassin´s Creed. Jedna z častí sa odohráva aj v Notre-dame a ponúka jedinečný pohľad na majestátnosť už požiarom poškodenej katedrály.

Do budúceho týždňa (25. apríla) si budú môcť všetci používatelia počítačov stiahnuť Assassin’s Creed Unity zadarmo. Hráči sa razom ocitnú v 18. storočí a môžu tak objavovať krásy Paríža počas francúzskej revolúcie, vrátane navštívenia katedrály Notre-Dame.

Vo vyhlásení spoločnosti Ubisoft sa nachádza vyjadrenie, v ktorom sa spomína, že chce dať všetkým hráčom možnosť zažiť majestátnosť a krásy dotknutej kultúrnej pamiatky. Po stiahnutí Assassin’s Creed Unity zadarmo, hra bude navždy uložená v knižnici Uplay.

V rozhovore ešte počas roka 2014, dizajnérka Caroline Miousseová pre Geek Ireland uviedla, že výroba interiéru a exteriéru katedrály Notre-Dame zaberie 14 mesiacov. Výsledok však stojí za to, pretože katedrála v je z 90-percent zhodná so skutočným stavom pred požiarom. Okrem bezplatnej ponuky hier a finančnej pomoci, štúdio vyzýva všetkých, ktorí chcú pomôcť s obnovou katedrály, aby sa pripojili ku zbierke Ubisoftu.

Assassin’s Creed Unity je k dispozícii k bezplatnému stiahnutiu pre všetkých používateľov PC od 18. apríla do 25. apríla 9:00. Hru si stiahnete na tomto odkaze.

Zdroj: Ubisoft

Prečítajte si aj:

Forza Street je nová hra, ktorá nepoteší fanúšikov tejto značky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.