Quadralite A1 — to by mala byť vaša cesta k štúdiovej fotografii pomocou smartfónu

Spoločnosť Quadralite oficiálne predstavila model A1 a nasledovať bude prvá európska prezentácia toto zaujímavého produktu. Ide o špeciálny blesk, ktorý sa pripája na zadnú časť smartfónu a má aj ďalšie príjemné vlastnosti.

Quadralite A1

Ide o malé a ľahko prenosné zariadenie, ktoré radikálne rozširuje možnosti vášho smartfónu. Výsledkom jeho použitia by mali byť dramaticky lepšie fotografie, pokiaľ ich realizujete pri zníženej úrovni svetla.

A1 sa svojím výkonom rovná LED lampe s výkonom 1 W a takto sa používa ako trvalý svetelný zdroj pri fotografovaní alebo kamerovaní. V prípade blesku funguje ako 8 W blesk, ktorý sa dá bezdrôtovo synchronizovať s kamerou v smartfóne. Má priniesť výrazne lepšie fotografie v porovnaní s bleskom ktorý býva zabudovaný v smartfóne. Súčasťou dodávky je aj mobilná aplikácia, ktorá vám dáva viac možností pri nastavení parametrov svetla.

A navyše, A1 má plnú integráciu s pokročilým systémom bezdrôtových bleskov Quadralite a Godox. K tomu treba splniť len jedinú podmienku – nainštalovať Quadralite Photo App na vás smartfón. Takýto tandem bleskov zmení váš smartfón na profesionálne fotografické štúdio. Vo výsledku budete môcť svetlá použiť buď štúdiu, v teréne alebo na mieste, ktoré si prajete.

A1 sa dá použiť ako:

  1. Nezávislá jednotka blesku na vysokú kvalitu záberov.
  2. Prenosné trvalé LED svetlo.
  3. Bezdrôtový spínač Quadralite svetiel (vrátane bleskov a LED svetiel).
  4. Jednoducho použiteľný bezdrôtový ovládač svetiel od Quadralite, ktorý zmení váš smartfón na ovládacie centrum

Na povrchu A1 sa nachádza malý ale jasne čitateľný OLED displej, ktorý zobrazuje základné informácie o stave zariadenia. Na pravej strane panelu sa nachádzajú tri tlačidlá. Pomocou nich môžete spustiť testovací blesk, zapáliť trvalé svetlo, alebo zapnúť/vypnúť zariadenie. Tiež sa tu nachádza rotačné koliesko s prídavným tlačidlom, pomocou ktorého sa potvrdzujú dodatočné voľby a možnosti. Predná strana obsahuje blesk a LED. Na spodnej časti je 3/8″ závit, ktorý je kompatibilný s väčšinou štúdiového príslušenstva a statívmi. Zadná strana obsahuje magnetický prichytávač, ktorým sa dá toto zariadenie pripevniť na kovovú plochu, čo výrazne urýchľuje montáž zariadenia na väčšinu smartfónov.

Funkcie zariadenia:

  • zabudovaný modul Bluetooth 4.0 na komunikáciu so smartfónmi cez Quadralite Photo App až do vzdialenosti 50 m
  • využiť sa dá ako blesk na smatfóne, trvalé LED svetlo alebo ako bezdrôtový ovládač pre ďalšie svetlá
  • zabudovaný 2,4 GHz bezdrôtový systém vysielača Quadralite Navigator X (zariadenie môže slúžiť ako Slave alebo Master)
  • zabudovaný 433M Hz diaľkový LED ovládač pre Quadralite
  • ľahký, kompaktný a prenosný s integrovanou 1 Ah lithium-ion batériou
  • 1 W LED trvalé svetlo a 8 W blesk s priatimi stupňami nastavenia  (1/1 – 1/16)
  • Stabilná teplota farby 6000K±200K
  • 3/8″ záviť a magnetický prichytávač na jednoduchú montáž

Ceny a dostupnosť

Quadralite A1 sa bude dať zakúpiť v polovici novembra za odporúčanú cenu 79 Eur s DPH. Quadralite Photo App sa objaví na Apple App Store ako bezplatná aplikácia (iPhone 5s a vyššie). Aplikácia pre svet Android je v súčasnosti vo vývoji a dostupná bude do konca roka.

Oficiálne predstavenie tohto zariadenia sa uskutoční pred novinármi 7. novembra 2017 v Krakove za našej prítomnosti.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.