Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Spoločnosť Lenovo odhalilo najvýkonnejšie 16-palcové notebooky s umelou inteligenciou na svete1, ktoré zachovajú maximálny výkon naprieč hernými scenármi
  • Najnovšie stolné počítače Lenovo Legion prinášajú maximálny chladiaci výkon s až 260W TDP a vyšší herný výkon, ktorý zatieni nepriateľov v každej hre

Spoločnosť Lenovo dnes predstavila najnovší rad počítačov, monitorov a príslušenstva Lenovo Legion pre rok 2023 a nastavuje nový štandard v hraní počítačových hier poskytujúci hráčom náskok, ktorý potrebujú pri ceste na vrchol všetkých herných rebríčkov. S novým radom pre veľtrh CES 2023 prináša Lenovo možnosť ovládnuť akékoľvek herné bojisko s výkonom vyladeným pomocou umelej inteligencie. Novinkou pre rok 2023 je Lenovo LA AI čip, prvý dedikovaný AI čip na svete zabudovaný do herného notebooku1, ktorý je nasadený v nových notebookoch Lenovo Legion Pro 7 a 7i (16”, 8) a tiež v notebookoch Lenovo Legion Pro 5 a 5i ( 16”, 8).Nástroj Lenovo AI Engine+, poháňaný čipom Lenovo LA AI, nasadzuje algoritmus softvérového strojového učenia pre optimálne vyladenie výkonu softvéru.

Čip používa softvérové strojové učenie použité cez Lenovo Vantage na monitorovanie FPS v hre a dynamické prispôsobenie nastavenia pre čo najvyšší výkon. Táto kombinácia čipu a softvérového strojového učenia ponúka až o 15% vyššiu TDP a umožňuje notebookom radu Legion Pro poskytovať vyšší výkon v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami. Notebooky Lenovo Legion Pro 7i a Lenovo Legion Pro 5 a 5i sú taktiež dodávané so softvérom Tobii Horizon, ktorý hráčom ponúkne úplne novú úroveň ponorenia sa do ich obľúbenej hry, rovnako ako sada šikovných funkcií Tobii Aware.

Na poli stolných počítačov predstavuje nová generácia zariadení Lenovo Legion vrchol extrémnej sily a výkonu s novo odhalenými modelmi Lenovo Legion Tower 7i (34L, 8) a Lenovo Legion Tower 5i (26L, 8).Tie sú vybavené až 13. generáciou Intel Core desktopových procesorov a grafikami NVIDIA GeForce RTX 40 Series, zatiaľ čo nový Lenovo Legion Tower 5 (26L, 8) prináša procesory až AMD Ryzen 9 a grafickej karty AMD Radeon RX 7000 series alebo NVIDIA GeForce. Portfólio herných zariadení Lenovo Legion dopĺňajú najnovšie monitory vrátane nového 27-palcového Lenovo Legion Y27f-30 FHD a 27-palcového Lenovo Legion Y27qf-30 QHD monitora. Tie sú navrhnuté tak, aby spĺňali požiadavky náročných hráčov aj tvorcov obsahu.

Všetky novo predstavené počítače Lenovo Legion sú vybavené operačným systémom Windows 11 rovnako ako 3-mesačným predplatným služby Xbox Game Pass Ultimate2,3, takže sa hráči môžu vrhnúť do hernej vravy hneď po rozbalení nového zariadenia. Zvukový zážitok na novom rade zariadení Legion podporí systém Nahimic od SteelSeries. Ten prináša pohlcujúci 3D zvuk, s ktorým hráči budú počuť spoluhráčov jasnejšie a zároveň budú mať lepší prehľad o dianí v hre, čo je kľúčové pre umiestnenie na predných priečkach herných rebríčkov. Hráči, ktorí počas hrania tiež streamujú ocenia jednoducho nastaviteľné vyváženie a ovládanie ekvalizéra, takže ich nič nebude rušiť na ceste k víťazstvu. Aplikácia Lenovo Vantage ponúka ďalšiu sadu nástrojov typu všetko v jednom, vrátane riadiacich panelov výkonu v reálnom čase, ovládanie pretaktovania a taktiež inteligentného ovládania ventilátora s novým užívateľským režimom vetráka pre získanie ďalšej výhody nad konkurenciou. Každé nové zariadenie Lenovo Legion je tiež vybavené programom Legion Arena, ktorý zjednocuje hry z viacerých platforiem na jednom mieste. Hráči tak jednoducho a rýchlo nájdu hru, ktorú chcú hrať. Pre užívateľov, ktorí chcú mať prístup k pokročilej technickej podpore typu 24/7 od odborníkov so znalosťami špecifickými pre hry je dostupná v niektorých regiónoch podpora Legion Ultimate Support.Experti pomôžu používateľom získať z ich zariadení Lenovo Legion maximum pomocou dostupných vzdialených riešení aj podpory na mieste nasledujúci pracovný deň4.

,,Lenovo Legion razí novú cestu k špičkovému hernému výkonu. Využíva pri tom čipy poháňané umelou inteligenciou a strojové učenie, aby posunul snímkovú frekvenciu ešte vyššie a poskytol hráčom maximálnu výhodu pri hraní,” hovorí Ouyang Jun, viceprezident a generálny riaditeľ sekcie Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group v spoločnosti Lenovo. “Najnovšie zariadenia Lenovo Legion nastavujú nový štandard v chytrejšom hraní s vyšším výkonom.”

Chytré a štýlové zvonka, chytrejšie vo vnútri s AI vyladením: Lenovo Legion Pro 7i a Lenovo Legion Pro 7

Najvýkonnejšie 16-palcové herné notebooky na svete s umelou inteligenciou1 Lenovo Legion Pro 7i a Lenovo Legion Pro 7 umožňujú hráčom vybrať si novú cestu k dokonalosti. Notebooky sú vybavené najnovšou 13. generáciou procesorov Intel Core alebo procesormi AMD Ryzen 7000 Series a najnovšími grafikami NVIDIA GeForce RTX 40 Series.

Tieto komponenty najvyššej úrovne môžu novo bežať naplno dlhšie vďaka chladiacemu systému Lenovo Legion ColdFront 5.0 s hybridným chladením. Modely s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 4090 a RTX 4080 potom ponúknu extra široký chladiaci prvok technológie „Vapor Chamber“, ktorý pokryje oblasť procesora aj grafické karty, zatiaľ čo modely s grafikou NVIDIA GeForce RTX 4070 sú vybavené dedikovaným chladiacim priestorom procesoru s hybridnými chladiacimi trubicami pre grafickú kartu. Procesory sú udržované v chlade pomocou aplikácie tekutého kovu pre kompletné zamedzenie straty výkonu kvôli prehriatiu, zatiaľ čo je teplo odvádzané masívnymi výfukovými otvormi na zadnej strane a po stranách šasi, čo umožňuje až nevídaných 235W TDP. Čip Lenovo LA AI poháňajúci Lenovo AI Engine+ posúva výkon ešte o kúsok ďalej a maximalizuje počet snímkov za sekundu pre neuveriteľný herný zážitok.

Všetky tieto grafické kúzla znamenajú, že každá snímka hráčovej epickej víťaznej série sa zobrazí bleskurýchlo, jasne a do najmenšieho detailu na displeji Lenovo PureSight Gaming Display s pomerom strán 16:10 a rozlíšením WQXGA (2560×1600), ktorý podporuje až 240Hz variabilnú obnovovaciu frekvenciu. Využite tento výkon na dosah ruky s klávesnicou Lenovo Legion TrueStrike podsvietenou pre každú klávesu individuálne prispôsobiteľným RGB osvetlením Lenovo Legion Spectrum.

Pre všetkých hráčov, ktorí sú často na cestách, bude príjemným bonusom až 99.99Wh Super Rapid Charge batéria, najväčšia batéria povolená do lietadla, a rýchle nabíjanie6, ktoré im umožní zostať v hre5. To všetko sa skrýva medzi celokovovým horným a spodným krytom dostupným vo farebnom prevedení Onyx Grey.

Pripravené na prácu aj zábavu:  Lenovo Legion Pro 5i a Lenovo Legion Pro 5

Ak potrebujete iba jeden počítač, ktorý zvládne celodennú prácu, ale aj hladko ovládne najnovšie herné tituly, môžete svoje hľadanie zastaviť pri 16-palcových notebookoch Lenovo Legion Pro 5i a Lenovo Legion Pro 5. Ich športový štýl naznačuje hernú silu skrytú pod povrchom, poháňanú buď 13. generácií procesorov Intel Core alebo procesormi AMD Ryzen 7000 Series s grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX 4070, ktorá používateľom dovolí stretnúť sa v hre s kýmkoľvek na tej najvyššej úrovni. Vnútro notebooku je chladené pomocou Lenovo Legion ColdFront 5.0, ktorý využíva masívny výfukový a sací systém, turbo systém dvojitého ventilátora, chladiacu zmes s fázovou zmenou a pokročilé hybridné chladiace trubice na odvádzanie väčšieho množstva vzduchu cez neuveriteľne účinné výfukové otvory, čím udržuje notebook tichý a chladný aj pri náročnom hraní. Čip Lenovo LA AI monitoruje zaťaženie procesora a grafickej karty pre dynamické úpravy riadenia chladenia a získanie ešte vyššieho výkonu. Nastavenie čipu Lenovo LA1 je možné jemne ladiť pomocou Lenovo Vantage, čo poskytuje plnú kontrolu nad ventilátormi, ovládaním pretaktovania a ďalšími funkciami potrebnými na plné využitie 200W celkového TGP a výhru nad všetkými hernými súpermi.

Notebooky Lenovo Legion Pro 5i a Lenovo Legion Pro 5 prinášajú tiež úplne epické vizuálne zážitky vďaka 16-palcovému WQXGA displeju Lenovo PureSight Gaming Display s pomerom strán 16:10 a až 240Hz variabilnou obnovovacou frekvenciou. Ešte viac potom užívateľa do deja vtiahne aj 4-zónová RGB TrueStrike klávesnica Lenovo Legion Spectrum, ktorá je dostupná aj s voliteľným bielym podsvietením pre ešte viac uhladený vzhľad. Lenovo Legion Pro 5 disponuje 80Wh batériou Super Rapid Charge Pro6, ktorá je ideálnym zdrojom energie pre prácu s počítačom v triede, kancelárii či na cestách. Všetka výbava notebooku je skrytá medzi horným kovovým krytom a spodným polymérovým krytom, dostupným vo farbách Onyx Grey a Abyss Blue7.

Využite obrovskú silu Lenovo Legion Tower 7i a ovládnite každý deň

Túto hernú beštiu len tak niečo nezastaví – je tu a je pripravená pre extrémny výkon. Najnovšia generácia 34 litrového stolného počítača Lenovo Legion Tower 7i je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú vybaviť svoju domácu hernú bojovú základňu. Najnovšie procesory Intel Core až 13. generácie prepožičiavajú tomuto počítaču výkon pre akúkoľvek hru. Virtuálne svety ožijú vďaka možnostiam grafiky NVIDIA GeForce RTX 40 Series, ktorá prináša špičkovú snímkovú rýchlosť, ultra nízku latenciu a ray tracing, čo umožňuje hráčom aj tvorcom obsahu zažiť nové revolučné spôsoby hrania, streamovania a tvorenia. Vďaka až 64 GB 5600MHz DDR5 RAM bude herný výkon rýchlejší aj pri intenzívnom zaťažení a multitaskingu

Výkon, ktorý tieto procesory prináša, ešte posilní väčší chladič VRM, až šesť tichých, výkonných ventilátorov ARGB, predný kryt s 3D vzorom a zosilneným prúdením vzduchu, a voliteľný systém chladenia kvapalinou, ktorý umožňuje dosiahnutie vyššieho tepelného výkonu procesora (TDP) až na úžasných 260W. Výnimočný grafický výkon dopĺňajú úplne nové, plne nastaviteľné svetelné efekty Lenovo Legion 12-ARGB, ktoré sú navyše dokonale vidieť vďaka bočnému panelu z tvrdeného skla. S až 6TB úložiskom (3x 2TB SSD) zvládne tento počítač lokálne uložiť viac ako 1000 AAA herných titulov. O napájanie celého zariadenia sa postará 1200W PSU8.

Šasi nového počítača Lenovo Legion Tower 7i je k dispozícii vo farebnom prevedení Storm Grey7 a prináša ľahko dostupné porty na prednej strane – 2x USB-A 3.2, 2x USB-A 2.0 a 2x Audio jack. Na zadnej strane sú potom dostupné 4x USB-A 3.2 port, 2x USB-A 2.0 port, 1 USB-C® (20 Gbps) a 1 USB-A 3.2 (10 Gbps) port, rovnako ako RJ45 a stereo audio jack.

Navrhnuté pre hry zajtrajška: Lenovo Legion Tower 5i a Lenovo Legion Tower 5

Nové stolné počítače Lenovo Legion Tower 5i a Lenovo Legion Tower 5 s objemom 26 litrov sú navrhnuté tak, aby priniesli budúcnosť herného priemyslu do vašej domácnosti. Vydajte sa cestou bleskovo rýchleho výkonu s Lenovo Legion Tower 5i, ktorý je vybavený 13. generáciou procesora Intel Core spolu s grafikou NVIDIA GeForce RTX 40 Series. Alebo zvoľte Lenovo Legion Tower 5 a jeho procesory AMD Ryzen 7000 series v spojení s grafikami NVIDIA GeForce RTX 40 Series alebo AMD Radeon RX 7000 series, až 32GB 5600MHz DDR5 RAM a až dvoma 1TB SSD diskami. Všetku výbavu potom poháňa 850W 90% modulárny zdroj PSU9.

Bez ohľadu na záťaž si nové počítače Lenovo Legion Tower 5i a Lenovo Legion Tower 5 s ľahkosťou poradia so všetkým, od titulov AAA až po profesionálne hranie hier. Zostanú pri tom chladné a tiché ako šepot vďaka až piatim tichým ventilátorom vybaveným osvetlením ARGB, ktoré vytláčajú viac horúceho vzduchu rýchlejšie cez mriežku predného panelu šasi. Vďaka tomu sa môžete vyhrievať v RGB svetle víťazstva. Legion Tower 5i a Lenovo Legion Tower 5 sú voliteľne dostupné so skleneným bočným panelom s prístupom bez použitia náradia. Nové herné zariadenia budú dostupné vo farebnom prevedení Storm Grey7 s dvoma ľahko prístupnými portami USB-A 3.2 (5Gbps) a jedným kombinovaným audio jack portom na prednej strane.

Nová generácia monitorov prepojuje prácu a zábavu

Hráčov, ktorí požadujú vyššie rozlíšenie výkonu pre ešporty, rýchlejšie obnovovacie frekvencie a doby odozvy potešia 27-palcové monitory Lenovo Legion Y27qf-30 a Lenovo Legion Y27f-30. Oba modely sú vybavené technológiou Eyesafe Certified 2.0 Natural Low Blue Light, ktorá pomáha znižovať únavu očí a udržovať zdravý zrak.

Monitor Lenovo Legion Y27qf-30 so svojim 27-palcovým displejom s rozlíšením QHD (2560×1440) ponúka dobu odozvy 0,5ms10 a 240Hz obnovovaciu frekvenciu pretaktovateľnú až na 250Hz. Podpora AMD FreeSync Premium a Adaptive Sync zaisťuje plynulý herný zážitok bez trhania obrazu. IPS panel monitora Lenovo Legion Y27qf-30 prináša 125% sRGB, 95% DCI-P3 farebný gamut, podporu 1,07 miliardy farieb, 10-bitovú farebnú hĺbku, presnosť farieb Delta E ≦2 a jas HDR 400 s certifikáciou VESA pre verné vykreslenie a vynikajúci jas a kontrast. Jeho dvojica 3W reproduktorov dokresľuje atmosféru skúmaných herných svetov. Ergonomický dizajn displeja obsahuje držiak telefónu priamo na stojane.

27-palcový monitor Lenovo Legion Y27f-30 s FHD (1920×1080) displejom taktiež prináša plynulý herný výkon za dostupnú cenu s obnovovacou frekvenciou 240Hz pretaktovateľnou až na 280Hz a podporou AMD FreeSync Premium a Adaptive Sync. IPS panel prináša 113% sRGB, 90.7% DCI-P3 farebný gamut, presnosť farieb Delta E ≦2 a jas HDR 400 s certifikáciou VESA pre živé farby a kontrast, ktoré privedú vaše obľúbené hry k životu.

Ceny a dostupnosť

  • Notebook Lenovo Legion Pro 7i (16”, 8) s procesormi Intel Core bude na našom trhu dostupný od februára 2023 za cenu začínajúcou od 2 699 € vrátane DPH.11
  • Notebook Legion Pro 7 (16”, 8) s procesormi AMD Ryzen  Dostupnosť a cena zatiaľ neboli stanovené.
  • Notebook Lenovo Legion Pro 5i (16”, 8) s procesory Intel Core bude na našom trhu dostupný od apríla 2023 za cenu začínajúcou od 1 799 € vrátane DPH.11
  • Notebook Lenovo Legion Pro 5 (16”, 8) s procesory AMD Ryzen.11 Dostupnosť a cena zatiaľ neboli stanovené.
  • Stolný počítač Lenovo Legion Tower 7i (34L, 8) s procesormi Intel Core bude na našom trhu dostupný od januára 2023 za cenu začínajúcou od 2649 € vrátane DPH.11
  • Stolný počítač Lenovo Legion Tower 5i (26L, 8) s procesory Intel Core bude na našom trhu dostupný od apríla 2023 za cenu začínajúcou od 1799 € vrátane DPH.11
  • Stolný počítač Lenovo Legion Tower 5 (26L, 8) s procesory AMD Ryzen bude na našom trhu dostupný od apríla 2023 za cenu začínajúcou od 1999 € vrátane DPH.11
  • Monitor Lenovo Legion Y27f-30 bude na našom trhu dostupný od apríla 2023 za cenu začínajúcou od 299 € vrátane DPH.11
  • Monitor Lenovo Legion Y27qf-30 bude na našom trhu dostupný od apríla za cenu začínajúcou od 449 € vrátane DPH.11

Pre obrázky a kompletné špecifikácie navštívte press kit Lenovo StoryHub CES 2023 rovnako ako  virtuálnu prezentáciu spoločnosti Lenovo pre CES 2023 a stránky udalosti s ďalšími podrobnosťami.

Kľúčové špecifikácie

 Legion Pro 7i (16”, 8)Legion Pro 7 (16”, 8)
Rozmery a váha363.4 x 262.15 x 21.95 -25.9mm   Začína na 2,8kg363.4 x 262.15 x 21.95 -25.9mm   Začína na 2,8kg
Displej16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240Hz VRR / 3 ms Doba odozvy s OverDrive / 100% RGB / 500 nitov / Až VESA DisplayHDR 400 certifikácia / podpora Dolby Vision / NVIDIA G-SYNC  / TUV Rheinland certifikácia / X-Rite Pantone certifikácia)16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240Hz VRR / 3 ms doba odozvy s OverDrive / 100% RGB / 500 nitov / až VESA DisplayHDR 400 certifikácia / podpora Dolby Vision / NVIDIA G-SYNC / AMD FreeSync™ Premium / TUV Rheinland certifikácia / X-Rite Pantone certifikácia)
ProcesorIntel® Core™ i9-13900HX 13. generácie   Intel® Core™ i7-13700HX 13. generácie    AMD Ryzen™ 9 7945HX      
GrafikaNVIDIA® GeForce RTX™ 4090 Laptop GPU 16 GB GDDR6 (175W)   NVIDIA GeForce RTX 4080 Laptop GPU 12 GB GDDR6 (175W)   NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W) Podpora MUX  NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU 16 GB GDDR6 (175W)   NVIDIA GeForce RTX 4080 Laptop GPU 12 GB GDDR6 (175W)    
AI čipLA2-QLA2-Q
PamäťAž 32GB (2 x 16GB) Pretaktovaná 6000Mhz DDR5 pamäť  Až 32GB (2 x 16GB) Pretaktovaná 6000Mhz DDR5 pamäť
ÚložiskoAž 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13  Až 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13
Operačný systémWindows 11 Pro Windows 11 Home  Windows 11 Pro Windows 11 Home
BatériaAž 99.99Wh Super Rapid Charge (30min nabíjanie 0~80% kapacity, 60min nabíjanie 0~100% kapacity)    Až 99.99Wh Super Rapid Charge (30min nabíjanie 0~80% kapacity, 60min nabíjanie 0~100% kapacity)  
Adaptér330W Slim Gallium (GaN) Adaptér 300W Slim Adaptér 140W (Type-C™ Power Delivery)  330W Slim Gallium (GaN) Adaptér 300W Slim Adaptér 140W (Type-C™ Power Delivery)  
Klávesnice1.5mm / podsvietenie RGB / .2mm Ditch / 100% Anti-Ghosting / WASD prepínateľná sada (4 krytky kláves) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB1.5mm / podsvietenie RGB / .2mm Ditch / 100% Anti-Ghosting / WASD prepínateľná sada (4 krytky kláves) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB  
KameraZabudovaná webkamera (1080p / 720p) s E-Shutter a podporou Tobii Horizon  Zabudovaná webkamera (1080p / 720p) s E-Shutter a podporou Tobii Horizon  
PortyĽavá strana 1 x Type C  (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4)  (konfigurácia RTX 4090 & RTX 4080 podporujú Thunderbolt 4) 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)   Pravá strana 1 x Audio Combo Jack 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1) 1 x tlačidlo E-Shutter   Zadná strana 1 x DC in 1 x Type C (USB 3.2 Gen2 +DisplayPort1.4+ Power Delivery 140W) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1 1 x HDMI 2.1 1 x RJ45  Ľavá strana 1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4) 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)   Pravá strana 1 x Audio Combo Jack 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1) 1 x tlačidlo E-Shutter   Zadná strana 1 x DC in 1 x Type C (USB 3.2 Gen2 +DisplayPort1.4+ Power Delivery 140W) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1 1 x HDMI 2.1 1 x RJ45  
Audio2 x 2W systém reproduktorov Harman® Super Linear a chytrý zosilňovač s Nahimic Audio  2 x 2W systém reproduktorov Harman® Super Linear a chytrý zosilňovač s Nahimic Audio  
MikrofónDuálne pole mikrofónu  Duálne pole mikrofónu  
KonektivitaIntel Killer™ Wi-Fi 6E (802.11 ax) 2 x 2 Intel® Wi-Fi 6E (802.11 ax) Začína na Bluetooth 5.1  2 x 2 Wi-Fi 6E (802.11 ax) Začína na Bluetooth 5.1  
Farby7Onyx Grey  Onyx Grey
   
 Legion Pro 5i (16”, 8)Legion Pro 5 (16”, 8)
Rozmery a váha363.4 x 260.4 x 21.9-26.75 mm   Začína na 2,5kg363.4 x 260.4 x 21.9-26.75mm   Začína na 2,5kg
Displej16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240 Hz VRR / 3 ms Doba odozvy s OverDrive / 100% RGB / 500 nitov / Až VESA DisplayHDR 400 certifikácia / podpora Dolby Vision / NVIDIA G-SYNC a NVIDIA Advanced Optimus / TUV Rheinland certifikácia / X-Rite Pantone certifikácia)   16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (165 Hz / 3 ms Doba odezvy s OverDrive / 100% sRGB / 300 nitov / podpora Dolby Vision / NVIDIA G-SYNC a NVIDIA Advanced Optimus / TUV Rheinland certifikácia / X-Rite Pantone certifikácia)  16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (240 Hz VRR / 3 ms Doba odozvy s OverDrive / 100% RGB / 500 nitov / až VESA DisplayHDR 400 certifikácia / podpora Dolby Vision / NVIDIA G-SYNC / TUV Rheinland certifikácia / X-Rite Pantone certifikácia)   16″ WQXGA (2560 x 1600) IPS; 16:10 (165 Hz / 3 ms doba odezvy s OverDrive / 100% sRGB / 300 nitov / podpora Dolby Vision / NVIDIA G-SYNC a NVIDIA Advanced Optimus / AMD Freesync Premium / TUV Rheinland certifikácia / X-Rite Pantone certifikácia)
Procesor Intel® Core™ i9-13900HX 13. generace   Intel® Core™ i7-13700HX 13. generace   Intel® Core™ i7-13500HX 13. generace  AMD Ryzen™ 9 7845HX   AMD Ryzen™ 7 7745HX   AMD Ryzen™ 5 7645HX  
GrafikaNVIDIA® GeForce RTX™ 4070  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)   NVIDIA® GeForce RTX™ 4060  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)   NVIDIA® GeForce RTX™ 4050  Laptop GPU 6 GB GDDR6 (140W)   NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Laptop GPU 6 GB GDDR6 (95W)   Podpora MUX    NVIDIA® GeForce RTX™ 4070  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)   NVIDIA® GeForce RTX™ 4060  Laptop GPU 8 GB GDDR6 (140W)   NVIDIA® GeForce RTX™ 4050  Laptop GPU 6 GB GDDR6 (140W)   NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Laptop GPU 6 GB GDDR6 (95W)   Podpora MUX
AI čipLA1LA1
PamäťAž 32GB (2 x 16GB) 5600Mhz DDR5 pamäť  Až 32GB (2 x 16GB) 5600Mhz DDR5 pamäť
ÚložiskoAž 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13  Až 2 TB (1 TB x 1TB) PCIe SSD (Gen 4)13
Operačný systémWindows 11 Pro Windows 11 Home  Windows 11 Pro Windows 11 Home
Batéria80Wh Super Rapid Charge (30min nabíjanie 0~80% kapacity, 60min nabíjanie 0~100% kapacity)6    80Wh Super Rapid Charge (30min nabíjanie 0~80% kapacity, 60min nabíjanie 0~100% kapacity)6  
Adaptér300W Slim Adaptér 230W Slim Adaptér 140W (Type-C™ Power Delivery)  300W Slim Adaptér 230W Slim Adaptér 140W (Type-C™ Power Delivery)  
Klávesnice1.5mm / 4zónové RGB (voliteľné) / 100% Anti-Ghosting / WASD prepínateľná sada (4 krytky kláves) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB  1.5mm / 4zónové RGB (voliteľné) / 100% Anti-Ghosting / WASD prepínateľná sada (4 krytky kláves) / podpora softwaru Legion Spectrum RGB  
KameraZabudovaná webkamera (1080p / 720p) s E-Shutter a podporou Tobii Horizon  Zabudovaná webkamera (1080p / 720p) s E-Shutter a podporou Tobii Horizon  
PortyĽavá strana 1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4) 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)   Pravá strana 1 x Audio Combo Jack 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1) 1 x Tlačidlo E-Shutter   Zadná strana 1 x DC in 1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort1.4 + Power Delivery 140W) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1  1 x HDMI 2.1 1 x RJ45  Ľavá strana 1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort 1.4) 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1)   Pravá strana 1 x Audio Combo Jack 1 x Type A (USB 3.2 Gen 1) 1 x Tlačidlo E-Shutter   Zadná strana 1 x DC in 1 x Type C (USB 3.2 Gen 2 + DisplayPort1.4 + Power Delivery 140W) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1 (Always-On USB 5V2A) 1 x Type A USB 3.2 Gen 1  1 x HDMI 2.1 1 x RJ45
Audio2 x 2W s Nahimic Audio  2 x 2W s Nahimic Audio
MikrofónDuálne pole mikrofónu  Duálne pole mikrofónu
Konektivita2 x 2 Intel Wi-Fi 6E (802.11 ax) Začína na Bluetooth 5.1  2 x 2  Wi-Fi 6E (802.11 ax) Začína na Bluetooth 5.1
FarbyOnyx Grey, Abyss Blue7  Onyx Grey, Abyss Blue7
   
 Legion Tower 7i (34L, 8)
Rozmery a váha(mm): 211 x 451.6 x 477.4   Začína na 17kg  
Objem34L  
ProcesorIntel® Core™ i9-13900K 13. generácie   Intel® Core™ i9-13900KF 13. generácie   Intel® Core™ i7-13700K 13. generácie   Intel® Core™ i7-13900KF 13. generácie  
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4090  
Pamäť5600 MHz DDR5: 8 GB (1 x 8 GB)   16 GB (1 x 16 GB / 2 x 8 GB)   32 GB (2 x 16 GB / 4 x 8 GB)   64GB (4 x 16GB)  
Úložisko3.5″ SATA HDD 7200 RPM: 1 TB / 2 TB / 4 TB (2 x 2 TB) 13   PCIe® NVMe™ TLC M.2 2280 SSD (Gen 4): 512 GB / 1 TB / 2 TB / 4 TB (2 x 2 TB) / 6 TB (3 x 2 TB)13  
MotherboardIntel® Z790 chipset, ATX-MB  
Operačný systémWindows 11 Pro Non-OS  
Zdroj1200W, 90% (RTX 4090 / RTX 4080 iba 16GB)   850W, 90% ES 500W, 88% ES  
PortyPredná strana 2 x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps) 2 x USB 2.0 1 x Audio Jack (Combo)   Zadná strana 1 x USB-A 3.2 Gen 2×2 (20Gbps) 1 x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps) 4 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 2 x USB 2.0 6 x Audio 1 x 2.5G Lan  
Konektivita2×2 Intel® WiFi 6E (802.11 ax)1 Bluetooth 5.2  
FarbaStorm Grey7  
   
   
 Legion Tower 5i (26L, 8)Legion Tower 5 (26L, 8)
Rozmery a váha(mm): 205 x 396.9 x 425.9   Začína na 16kg  (mm): 205 x 396.9 x 425.9   Začína na 16kg
Objem26L  26L
ProcesorAž Intel® Core™ i9-13900F 13. generácie  Až AMD Ryzen 9 7900    
GrafikaAž NVIDIA GeForce RTX 4070   Až AMD Radeon RX7500  Až NVIDIA GeForce RTX 4070   Až AMD Radeon RX7800X  
Pamäť5600 MHz DDR5: 8 GB (1 x 8 GB) 16 GB (1 x 16 GB / 2 x 8 GB) 32 GB (2 x 16 GB)  5600 MHz DDR5: 8 GB (1 x 8 GB) 16 GB (1 x 16 GB / 2 x 8 GB) 32 GB (2 x 16 GB)  
Úložisko3.5″ SATA HDD 7200 RPM: 1 TB / 2 TB2   PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD (Gen 4): 256 GB /512 GB / 1 TB / 2 TB13  3.5″ SATA HDD 7200 RPM: 1 TB / 2 TB13    PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD (Gen 4): 256 GB /512 GB / 1 TB / 2 TB13  
MotherboardIntel® B660, MATX  AMD B650, MATX  
Operačný systémWindows 11 Pro Non-OS  Windows 11 Pro Non-OS
Zdroj850W, 90% ES (iba pre konfiguráciu s NVIDIA GeForce RTX 4070) 500W, 88% ES 350W, 85% ES  850W, 90% ES (iba pre konfiguráciu s NVIDIA GeForce RTX 4070) 500W, 88% ES 350W, 85% ES
PortyPredná strana 2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 1 x Audio Jack (Combo)   Zadná strana 1 x USB-C 3.2 Gen 2 (10Gbps) 2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 4 x USB 2.0 3 x Audio 1 x 2.5G Lan 1 x LED-Switch  Predná strana 2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 1 x Audio Jack (Combo)   Zadná strana 1 x USB-A 3.2 Gen 2 (10Gbps) 2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5Gbps) 4 x USB 2.0 3 x Audio 1 x 2.5G Lan 1 x LED-Switch  
Konektivita2×2 Intel WiFi 6E (802.11 ax)12 2×2 Intel WiFi 6 (802.11 ax)12   Bluetooth 5.2  2×2 Intel WiFi 6E (802.11 ax)12 2×2 Intel WiFi 6 (802.11 ax)12   Bluetooth 5.2  
FarbyStorm Grey7  Storm Grey7  

Značky: