Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TCL uviedla na slovenský trh okuliare TCL NXTWEAR S, ktoré slúžia na premietanie obsahu z kompatibilného mobilného telefónu, tabletu, notebooku alebo hernej konzoly.

Tento „prenosný monitor“ v podobe okuliarov je v ponuke Alza.sk za 599 eur vrátane DPH. Novinka je vybavená dvoma Micro OLED displejmi s Full HD rozlíšením. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou okuliarov je pohodlnejšia a jednoduchšie sa používa vďaka ergonomickému tvaru a ovládaniu hlasitosti a jasu na bočnej strane.

Zariadenie nájde využitie ako súkromné kino na cestách alebo kancelária v kaviarni či iných verejných priestoroch, keďže simuluje sledovanie 130-palcovej obrazovky zo vzdialenosti 4 metrov.   TCL NXTWEAR S je vybavený dvoma displejmi Micro OLED s rozlíšením 1080p, ktoré zaručujú vysokokvalitný obraz pri sledovaní filmov, televíznych relácií a dokonca aj pri hraní hier, a to pri zachovaní súkromia. Zariadenie od popredného svetového výrobcu televíznych a mobilných produktov vám spríjemní dochádzanie do práce a dlhé cesty alebo poslúži ako súkromná kancelária.

Okuliare TCL NXTWEAR S ponúkajú oproti predchádzajúcim generáciám vylepšenia, ktoré zlepšujú používateľský komfort. Vďaka novým funkciám je nastavenie a ovládanie zariadenia pohodlnejšie. Namiesto hľadania funkcií v smartfóne alebo notebooku stačí nastaviť hlasitosť pomocou kolieska na ľavej strane. Kolieskom na pravej strane sa ovláda jas a obraz sa prepína z 2D na 3D a späť. Nový magnetický pogo-pin konektor uľahčuje manipuláciu s okuliarmi a umožňuje jednoduché káblové pripojenie k telefónu alebo notebooku.

Zariadenie sa pripája k telefónu alebo notebooku cez port USB-C, ktorý musí mať podporu DisplayPort. Takto môžu okuliare premietať obraz z pripojeného zariadenia. Okuliare s dvoma displejmi Sony Micro OLED ponúkajú obraz v rozlíšení Full HD s pomerom strán 16:9 a 108 % pokrytím farebného spektra sRGB. Farby vyzerajú prirodzene a detaily vykazujú solídnu jemnosť. Okuliare TCL NXTWEAR S sa preto dajú použiť na hranie hier a dokonca aj na synchronizáciu záberov z dronu.

Vylepšilo sa aj spracovanie. Nosníky TCL NXTWEAR S sú vyrobené z mäkkého materiálu, ktorý je šetrný k pokožke. Okrem toho sa nosníky okuliarov dajú ľahko nastaviť tak, aby kopírovali tvar nosa, vďaka čomu sa pohodlnejšie nosia aj dlhší čas. Vďaka kompaktnému tvaru v zloženom stave sa okuliare NXTWEAR S zmestia aj do malej tašky. Súčasťou balenia je aj zabudovaný rámik na vkladanie korekčných šošoviek, ktorý je magnetický. To znamená, že okuliare môžu pohodlne používať aj ľudia s bežnými poruchami zraku, ktorí nosia okuliare.

TCL NXTWEAR S sa napája z pripojeného smartfónu, notebooku alebo hernej konzoly. Okuliare majú zabudované reproduktory (jeden pre každé ucho) alebo môžete použiť vlastné slúchadlá.

MODELTCL NXTWEAR S
ROZMERY172,79 x 165,51 x 40,16 mm (v rozloženom stave) 50,11 x 153, 08 x 40,16 mm (zložené)
HMOTNOSŤ89 g
DISPLEJ2x Micro OLED, pomer strán 16:9, PPD 49, obnovovacia frekvencia 60 Hz HDR 10, SDR > HDR veľkosť obrazu – simuluje zobrazenie na 130-palcovej obrazovke zo vzdialenosti 4 metrov Rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov (2D režim) Rozlíšenie 3840 x 1080 pixelov (3D režim)
REŽIMY DISPLEJAanimácie, hry, sledovanie filmov, čítanie
ZOBRAZOVACIA OPTIKABirdbath
FAREBNÉ PROFILYPodpora vstupu DCI-P3, podpora vstupu BT.2020, zobrazenie sRGB
KONEKTIVITAUSB-C s podporou Display Port vlastný dizajn magnetického konektora Pogo-pin
ZVUKdva reproduktory kompatibilný so slúchadlami (podpora Bluetooth)
SENZORYAkcelerometer, gyroskop, snímač tlaku (displej sa vypne, keď sa zložia okuliare)
PRÍSLUŠENSTVOmagnetický rám na nasadenie korekčných šošoviek pre krátkozrakých čistiaca handrička, štýlové puzdro, informačná brožúra
FARBAČierna
CENA (VRÁTANE DPH)599 eur

Značky: