Platobný náramok od mBank je elegantným riešením ako mať platobné možností stále po ruke.

Platenie mobilom či hodinkami je dnes už akýmsi štandardom, ktorý vyskúšal aspoň raz takmer každý. Ide o pohodlný spôsob platenia, pri ktorom nemusíte počítať hotovosť vo vašej peňaženke a ani mať platobnú kartu pri sebe. Bezkontaktné platby zariadeniami so sebou prinášajú množstvo výhod, nemusia však prebiehať už len smartfónom alebo hodinkami tak, ako to poznáme. Nedávno sme tak vyskúšali platobný prsteň Niceboy, ktorý na trh prináša digitálna banka mBank v spolupráci s partnermi Mastercard a Niceboy. Tento spôsob platenia bol skutočne pohodlný a zaujímavý. Táto trojica sa tak opäť spojila a vytvorila ďalší spôsob, ako môžu ľudia platiť nenápadne a štýlovo.

Náramok od mBank – Niceboy ONE Infinity by Furiosa je elegantným šperkom, ktorý určite nevyzerá ako zariadenie, ktorým by sa dalo platiť. Aj napriek tomu máte financie vždy pri sebe a argument, že ste si zabudli doma peňaženku, už nebudete môcť využiť. Do náramku sa dajú efektívne vložiť platobné karty Mastercard banky mBank. Platenie je jednoduché, len priložíte zápästie k platobnému terminálu a je to.

Dizajnový šperk s unikátnou funkciou

Platenie náramkom od mBank som si vyskúšala aj ja v redakcii. V prvom rade však oceňujem dizajn náramku, ktorý je elegantný, nenápadný a hodí sa k akémukoľvek outfitu. Ide skôr o šperk ako o funkčný doplnok, teda aspoň na prvý pohľad. Náramok je vytvorený z korálok, medzi ktorými sa v strede nachádza kamienok so vzorom. Tento kamienok slúži na platenie a zvyšok náramku je tak dizajnovým prvkom. Korálky majú rôzny dizajn, keďže platobný náramok od mBank sa predáva v siedmich rôznych prevedeniach.

Náramok od mBank, ktorý som vyskúšala u nás v redakcii, má dizajn nazvaný Eclipse. Korálky v tomto dizajne majú rozdielne prevedenia, niektoré sú lesklé, iné matné, ďalšie zasa majú nerovnú štruktúru. Ide o jedno z tmavých, resp. čiernych prevedení, ale rada by som vyzdvihla že platobný náramok od mBank má aj iné farebné prevedenia. Dizajn Pearl d’Or tvoria pravé riečne perly, hravý dizajn Sorbet je v pastelových farbách a Midas sa ladí do čiernej farby so zlatými elementmi. Každý z nich je pritom elegantný a z dizajnov si vyberú ako dámy, tak aj páni.

Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by FuriosaZdroj: TOUCHIT
Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by Furiosa

Okrem rôznych dizajnov sú na výber aj veľkosti

Keďže náramok od mBank nie je univerzálnym produktom v oblasti veľkosti, Niceboy ONE Infinity by Furiosa prichádza v niekoľkých veľkostiach. Najmenšou veľkosťou je XS, najväčšou L, pričom náramok ráta s obvodom zápästia od 15 do 18 cm. Pred výberom náramku vám teda odporúčam zmerať si obvod zápästia v mieste, v ktorom ho chcete nosiť. Ak vám však vyjde obvod zápästia medzi dvomi veľkosťami, odporúčam siahnuť po väčšej veľkosti, aby vás menší náramok netlačil.

Náramok spojíte s aplikáciou Niceboy Pay

Práca s náramkom od mBank je jednoduchá a rovnako jednoducho si ho viete pripojiť aj k telefónu. Prostredníctvom aplikácie Niceboy Pay si tak viete do náramku nahrať platobnú kartu Mastercard od mBank a celý postup vám zaberie nanajvýš niekoľko minút. Ak ste zatiaľ aplikáciu Niceboy Pay nepoužívali, založte si v nej konto. Po prihlásení priložíte náramok, resp. jeho kamienok určený na platenie k NFC čipu smartfónu. Ten automaticky rozpozná, aké zariadenie sa snažíte do aplikácie pridať.

Po spárovaní náramku si doň môžete pridať svoju kartu Mastercard od mBank. V aplikácii zadáte údaje karty a náramok opäť priložíte k NFC čipu smartfónu. Toto nahrávanie trvá pár sekúnd a odporúčam, aby ste si v tomto štádiu položili obe zariadenia na stôl alebo iný povrch. Dotýkať sa totiž musia stabilne, inak bude pokus o nahranie karty neúspešný. Ako som už ale spomenula, pridanie karty do náramku od mBank je rýchle a mne osobne celý tento proces nezabral viac ako 5 minút. Náramok bol potom pripravený na platenie.

Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by FuriosaZdroj: TOUCHIT
Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by Furiosa

Bezpečnosť na prvom mieste

Ak by ste mali obavy o to, ako je to s platobným náramkom od mBank a jeho bezpečnosťou, máme pre vás odpoveď. V prvom rade by som rada uviedla to, že len málokto si všimne že ide skutočne o prostriedok na platby a nie šperk. V náramku však nie sú nahrané vaše údaje o karte, ale len token. Ak by sa vám náhodou podarilo náramok stratiť, či niekde zabudnúť, prostredníctvom aplikácie Niceboy Pay viete platobnú metódu v priebehu niekoľkých sekúnd z náramku odstrániť. Nestane sa vám tak, že by niekto platil vaším náramkom a odstránenie karty je určite jednoduchšie, ako jej blokovanie a opätovné vydanie v prípade straty fyzickej karty.

Rovnako je tu však fakt, že v náramku od mBank platia rovnaké obmedzenia ako pri štandardnej karte. Bezkontaktné platby do 50 eur môžu byť vykonané bez zadania PIN kódu. Nad túto hodnotu je však zadanie tohto kódu povinné.

Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by FuriosaZdroj: TOUCHIT
Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by Furiosa

Náramok Niceboy je elegantný aj komfortný

Moja osobná skúsenosť s náramkom od mBank je len pozitívna. Nemusím totiž vyťahovať platobnú kartu z peňaženky, ani si odblokovať smartfón na to, aby som zaplatila. Náramok sa dobre nosí, z ruky nepadá a keďže som na náramky zvyknutá, ani som nepostrehla, že mám na ruke niečo navyše. Oceňujem aj to, že mám platobnú metódu vždy poruke. Teda aj keď mám peňaženku v batohu alebo si ju zabudnem doma, platiť môžem bez obmedzení.

Náramok sa nevybíja a je vodotesný. Nepotrebujem teda riešiť jeho nabíjanie ako pri hodinkách, ktoré sú mimochodom podstatne drahšie. S náramkom navyše nemám problém, ani keď sa sprchujem, či umývam riad. Voda mu neprekáža, takže ho nepotrebujem dávať dole z ruky. Na ruke skvele drží aj pri športovaní, čo ocení nejeden používateľ.

Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by FuriosaZdroj: TOUCHIT
Platobný náramok Niceboy ONE Infinity by Furiosa

Cena náramku je stanovená na Slovensku na 72 eur pre dizajn Onyx a Zephyr. Náramky s dizajnom Midas, Sorbet, Pearl d’Or a Oceanix stoja 109 eur. Táto cena je pritom bezkonkurenčná v porovnaní s hodinkami, ktoré ponúkajú aj platby. Ak máte hodinky, ktoré zasa platbu nepodporujú a radi by ste platili zariadením na ruke, nemusíte vymieňať hodinky. Stačí siahnuť po náramku od mBank, ktorý bol vytvorený špeciálne v spolupráci s Mastercard a Niceboy.

Cena: 72/109 eur

Zapožičal: Mastercard

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.